Despre mine

Hota Octavian-Emil

Blogs Home » Politic »  » The ART of ... POLITICS

The ART of ... POLITICS

Blog politicArticole Blog

01. PSD, in lose-lose situation - Mar 31, 2019 3:46:00 PM
Buna ziua, tuturor,

stiu ca nu am mai scris de mult, dar acum chiar simt nevoia sa scriu sa imi exprim analiza pe care am facut-o recent. E vorba despre noua situatie creata in cazul d-nei Laura Codruta Kovesi. 
Un lucru e foarte cert: PSD e foarte disperat, pentru ca vede ca LCK are sanse tot mai mari sa ajunga procuror sef al Parchetului European, si incearca prin orice cai sa o impiedice. Dar ei nu isi dau seama, ca orice masuri iau, mai mult isi pun benzina in cap, si se joaca cu focul, langa, ca un imbecil. De ce? pai sa va explic:
1. Fie ca LCK va primi pozitia de procuror sef  al EPPO (sa speram ca va fi numita) sau nu (se poate intampla), ea nu pierde nimic. Din contra, ea castiga. 
Daca castiga, LCK iese de sub juridictia tribunalelor din Romania, primeste imunitate cat timp e procuror european si intra sub jurisdictia Curtii de Justitie a UE. Daca pierde lupta pentru procuror sef acum, ea va castiga timp, sa lupte cu toate acuzatiile false aduse, sa le demonteze, una cate una, sa isi ingenincheze toti adversarii si castiga experienta, in lupta anticoruptie, pentru data viitoare cand se va cauta un procuror sef.
2. PSD, in schimb, si-a dat foc la valiza. Prin actiunile intreprinse impotriva LCK, incepand cu demiterea ei (deja sunt pe cale sa piarda procesul intentat de de LCK la CEDO), faptul ca se opune numirii ei la EPPO (care ar putea fi un avantaj pe care ei nu il vad, pentru ei, pentru ca sunt fraieri), pana la recenta plasare sub control judiciar face ca factorii decidenti in procesul de alegere al procurorului sef sa o sustina si mai mult pe LCK, iar PSD sa fie aratat cu degetul, si cat pe ce sa fie exclus din familia partidelor europene din care face parte. 
De ce zic ca e lose-lose situation pentru PSD?Pai sa vedem. Sa zicem ca castiga procurorul francez functia. 
Credeti ca cei de la Parlamentul European, de Consiliul Europei nu stiu unde e cea mai mare fraudare a fondurilor europene? Ei stiu deja de la OLAF ca Dragnea are un dosar cu frauda de 21 mil. Euro. Credeti ca acel dosar a fost instrumentat in mod subiectiv de catre procurori romani, politic, cum zic romanii? Nu. Acel dosar e instrumentat de procurori exprti pe frauda din intreaga Europa. Ajunge francezul procuror sef, ala trimite controale peste tot. De ce? Ei bine, pentru ca sunt bani platiti de fiecare cetatean european, de la Joao din Portugalia, la Jose din Spania, la Jacques din Franta, la Gunther din Germania, Pierluigi din Italia, Janos din Ungaria, Petre din Romania. Ei, (OLAF, EPPO) nu-si permit sa lase risipirea si pierderea unui cent platit din banii oricarui cetatean european, prin delapidare. Pe procurorul francez nu il vor putea acuza de subiectivism sau razbunare in cercetarea privind fraudarea fondurilor europene. Pentru ca el va fi foarte obiectiv. 
Daca PSD o sustinea pe LCK, scapa de presiunea pusa astfel pe noul drum pe care a ajuns si atentia care a atras-o cazul ei. Ajungea sa zicem procuror sef, si ajungea sa investigheze un caz din Romania. Atunci romanul putea sa zica, ca e defavorizat, ca LCK se razbuna pe el. Asa, cu francezul la sefia EPPO, nu va putea comenta nimic. 
LCK in acest moment se afla sub control judiciar, desi nu a fost condamnata. Intreb si eu, sunt zeci de cazuri, condamnati penal, in prima instanta, nume rasunatoare, care nu au primit aceasta masura, unii desi au avut-o au fugit: Ghita, Mazare, ala din Indonezia, Udrea, Bica, UDMR-ist-ul fugit la Budapesta. Altii condamnati sunt in conducere: Dragnea, Valcov. Ei de ce nu primesc/ sau nu au primit control judiciar?
Din cate am citit, LCK poate parasi Romania, doar cu acordul procurorului de caz. Ei bine, cum LCK e in finala de trei pentru functia de procuror sef, cand va fi chemata sa mearga la Bruxelles, citeste aici. Ea va raspunde ca nu poate parasi tara fara acordul procurorului de caz. Atunci cei de la UE vor trimite o scrisoare procurorului de caz prin care ii vor cere sa o lase sa participe la finalizarea procesului de alegere a procurorului sef al EPPO. Procurorul va trebui sa o lase. Merge in Belgia, in Europa, nu in Costa Rica. In momentul cand se va urca in avion d-na LCK, decidentii se vor intruni de urgenta, si se vor intelege. LCK, procuror sef. Cand va ajunge la Bruxelles, LCK va fi anuntata ca este procuror sef al EPPO. Iese automat de sub jurisdictia curtilor de justitie romanesti, primeste imunitate pe durata mandatului de procuror sef si intra sub jurisdictia Curtii de Justitie a UE. 
Atunci sa vedeti durere si chin pe TT. El este presedintele Comisiei JAI a Consiliului Europei, deci el va trebui sa o investeasca in functie. Il vor napadi toate bolile: icter, migrene, atac de cord, diabet pe baza de stres, atac ischemic, AVC, crize cauzate pietre la rinichi, tulburari de vedere. Toate. In aceeasi secunda. 
PSD-ul si-a complicat viata, din momentul in care a crezut ca opunandu-se alegerii d-nei LCK in functia de procuror sef va fi lozul castigator. Din contra, e finalul lor. 
ALEA IACTA EST. Deja sunt pentru PSD.  


02. INTALNIRE DE GRADUL III - TRUMPY vs KIM - Mar 9, 2018 9:30:00 PM
Buna seara, tuturor!Azi am preferat sa deschid un subiect de politica externa, deoarece de politica interna sunt satul pana peste cap, si mi-e greata, deja, sincer. 
Anul trecut, pe fondul testelor nucleare facute de liderul de la Phenian, cu rachete intercontinenetale, acesta a inceput sa bage frisoane in  statele din zona: Coreea de Sud, Japonia, China, Rusia, toata America si chiar in unii lideri europeni. Dar iata ca, spiritul Jocurilor Olimpice (sau mi se pare mie) a reusit sa il mai inmoaie pe autoritarul Kim.

Kim Jong-Un
sursa: Independent.co.uk 
Deja si declara marele Kim ca spera intr-o uniune a Coreelor, sub sceptrul sau. Sudul, vedea total opus situatia, dar lucrurile nu au escaladat. Ba mai mult, sora liderului comunist l-a invitat pe liderul Coreei de Sud la discutii cu fratele sau. 
Un mix al steagurilor... Coreea de Nord vs Coreea de Sud
sursa: The Guardian 

Se pare ca discutia a fost oarecum fructuoasa, si a deschis calea unor negocieri intre Nord si Sud, pe un fond pe acalmie. Ce mi-a atras si mai mult atentia este faptul ca azi Mr. Trumpy a postat pe Twitter, ca va avea o intrunire cu Mr. Kim, in luna mai. Se pare ca marea tema de conversatie va fi renuntarea la armele nucleare, din partea Coreei de Nord.

Anul trecut, flacara nucleara se parea ca ne arde rau la buci, avand in vedere declaratiile belicoase ale celor doi lideri, Trump, pe de o parte si Kim Jong-Un pe de alta parte.


Se pare ca apele s-au cam calmat nitel, si un compromis, o conversatie, comunicarea intre cei doi lideri posibila. Din cate as putea sa imi dau seama, poate si Rusia si China l-ar fi putut influenta pe liderul de Phenian sa accepte sa vorbeasca cu Trump. Acum, din cate am citit, Trump va aborda tema pe discursul renuntarii definitive a Coreei de Nord la programul nuclear, ceea ce s-ar putea ca liderului de Phenian sa nu ii convina, acesta din urma marsand mereu pe ideea ca rachetele nucleare sunt pentru protectia Coreei de Nord in fata imperialismului american.

Intalnirea dintre cei doi este prevazuta a avea loc undeva in luna mai, cu conditia ca pana atunci, Coreea de Nord sa nu mai faca nici un test cu racheta.

De ce oamenii nu inteleg ca rachetele nucleare nu sunt necesare pentru omenire?
De ce nu pot invata oamenii din dezastrele cauzate de bombele nucleare de la Hiroshima si Nagasaki?
De ce nu se uita la accidentele de la uzinele nucleare de la Cenobil sau Fukushima si pericolul pe care il constituie radiatiile nucleare asupra corpului omensc si nu numai, ci asupra intregului ecosistem.

Parerea mea e ca liderii politici puternici, cei care au puterea de decizie, sa se aseze la masa si sa discute problema neproliferarii armelor nucleare, renuntarea la aceastea, pana cand nu e prea tarziu pentru intreaga omenire.
Acesta discutie intre Trump si Kim Jong Un, poate fi una benefica. Ambii ar trebui sa faca compromisuri, pentru ca aceasta intrevedere diplomatica sa fie un succes.

Noapte buna tuturor!


03. CRESTERI SALARIALE CU DOUA TAISURI - Mar 1, 2018 8:15:00 PM
Buna ziua tuturor citiorilor blogului meu. 
Veti zice ca acest post de blog este unul care vrea sa bage strambe, dar incerc sa deschid niste ochi. Asadar sa purcedem la treaba. 
Incepand de azi, 01.03.2018, guvernul Dancila, sau mereu aceeasi Lia Olguta Vasilescu, de trei ori Ministru al Muncii a anuntat de mai de mult ca incepand de azi, vor fi mariri salariale extraordinare in domeniul sanatatii, cuprinse intre 70-170%, pentru personalul din sistemul medical bugetar. Postarea mea porneste de la urmatorul articol, postat in mediul online: articol
Nu vreau sa intelegeti ca as fi impotriva cresterilor salariale, ca nu sunt necesare. Ele sunt necesare, dar o data cu ele sa se creeze si conditii pentru un act medical mai bun, conditii in spitale si o gandire pe termen lung cu privire la rezidenti.

Si acum sa le luam putin si sa le disecam:
1. Conditii mai bune pentru un act medical mai bun - aici ma refer la investitia in aparatura,  instrumentar, echipamente, medicamente, consumabile de o mai mare calitate. Un doctor oricat de mare ar avea salariul, daca nu e multumit ca, in urma meseriei pe care o exercita, conform vocatiei sale, nu isi poate vindeca pacientii, el se deprima si se gandeste, ce rost au toti banii din lume pe care ii pot castiga, daca nu poti vindeca omul. Pe asta il pierzi, in secunda -1.

2. Conditiile din spitale - unele spitale din Romania arata groaznic. Nici nu iti vine sa le calci pragul, daramite sa mai fii si internat acolo. Sa nu mai zic de operat. O parte dintre cele scrise in enuntul 1 e valabil si aici, consumabile, instrumentar, medicamente. Sa vii cu medicamentele cumparate de acasa, ca spitalul nu iti poate da tratamentul? Unde ati mai auzit asa ceva? Sau sa iti iei tu fasa si sa aduci de acasa? Aici se incadreaza in special chirurgii si cei de pe ATI, unde e nevoie de consumabile sterile de inalta calitate. Daca doctorului, ii tot mor pacientii, si el nu poate face nimic sa ii salveze, ca nu are cu ce, doctorul acela va pleca, oricat de mare salar ar avea.

3. Rezidentii sunt problema cea mai mare, si aici e de jale. Pe langa faptul ca ei au fost cei mai oropsiti, si cand zic asta, spun ca intrau in sistem cu salariul minim pe economie plus bonuri, faceau garzi neplatite in primii ani de stagiu de rezidentiat, chestiunea cea mai arzatoare e ca dupa terminarea acestuia, daca nu reusesc sa faca rost de post, sunt someri cu inalta calificare, cu diplome.
Am inteles, s-a investit in rezidenti, sa intre pe salarii ok, in sistem, asta e bine. Am inteles ca s-ar putea sa li se plateasca si garzile, incepand din anul I de rezidentiat, si  asta e foarte bine. Uitati un aspect, cel mai important. Voi investiti acum in ei, le dati salarii, dar daca nu au perspectiva pe termen lung, un job sigur asigurat, deja cand ajung spre sfarsitul perioadei de rezidentiat, se gandesc sa plece. Si pleaca pentru ca nu vor sa fie someri, dupa ce au invatat 6 ani de zile ca student, si fac stagiu de rezidentiat de 4-5 ani, ca sa ce, sa ramana someri?
Voua, stimati conducatori, v-ar conveni situatia asta? Nu prea cred. Asa ca incercati sa deblocati cat mai multe posturi de doctori, e nevoie mare de ei in tara. Deblocand posturi, creati posturi de munca. Creand locuri de munca, aveti de unde impozita.
Sa vedeti aici exod, dupa terminarea rezidentiatului, daca nu vor putea sa ramana sa profeseze in Romania. In privinta lor, guvernul prin Ministerul Muncii si cel al Sanatatii ar trebui sa vina cu politici ferme si clare de incadrare a medicilor specialisti, dupa terminarea stagiului de rezidentiat, astfel incat sa nu fie tentati sa plece, daca ar ramane fara servici.

Si asta e doar un aspect. Deci, parerea mea e ca aceasta crestere salariala, trebuia facuta invers proportional. Cei cu salariile cele mai mici sa aiba cea mai mare majorare, iar cei cu salariile foarte mari, cea mai mica crestere salariala. Plafonul maxim putea fi de 50%, iar restul sa il fi investit in infrastructura, actul medical, conditiile din spitale.

In articolul mentionat mai este mentionata si sustenabilitatea financiara a acestei masuri. Bine, sa zicem ca ar fi bani 3-4 luni pentru aceasta masura. Dar banii astia de unde ii iei, acum? Dupa ce trec cateva luni, ce faci? Incepi sa te imprumuti, ca sa dai salarii? Trebuie sa fii cazut in cap sa faci asta. In loc sa investesti in spitale, in infrastructura, creezi locuri de munca, care iti permit mai apoi crearea altor locuri de munca. Ca cresti frumos si sustenabil, tu te sinucizi cu cresteri enorme.

Si oricum, daca se mareste salarul brut, 25% nu ii vezi din ei ca ti-i ia la CAS, aia is pierduti, 10% CASS (Sanatate). Aceste impozite cresc direct proportional cu salarul brut. Cu cat e mare brutul, cuc atat platesti mai mult. Deci voi, personalul din Sanatate, veti contribui mai mult la contributiile de asistenta sociala si sanatate, pentru ca maririle se fac la brut, si nu la net. Cu o mana va da, si cu doua va ia inapoi. Comparati fluturasii cu salarul pe luna martie la rubrica CAS si CASS fata de cel din luna ianuarie. 
04. VISUL INDEPENDENTEI, TREZESTE MONSTRII - Oct 12, 2017 5:40:00 PM
Buna seara, stimati cititori ai blogului meu. Stiu ca nu am mai scris de cam mult timp, dar din dorinta de a revitaliza blogul meu, incerc sa postez din ce in ce mai des, cate un articol. 
In aceasta seara am ales sa vorbesc despre un subiect care se pare ca pune pe jar Europa, si mai ales Spania. Catalonia doreste cu tot dinadinsul sa se separe de Spania, cu acest scop a organizat un referendum pe 1 octombrie a.c., desi Curtea Constitutionala spaniola a declarat referendumul ilegal si neconstitutional. Referendumul s-a tinut, dar s-a lasat cu bataie. Politia nationala spaniola i-a luat la bastoane serios pe catalani, chiar la urne, smulgandu-i afara si lovindu-i. Cred ca ati vazut imaginile si videoclipurile.
Ideile de independenta dau idei si vise altor regiuni separatiste, care vor sa se desparta de statele de care apartin acum. Desi Catalonia este o regiune care in acest moment este una destul de bogata, dar imediat dupa referendumul de independenta, multe banci si firme au amenintat guvernul separatist catalan ca isi muta sediile in alte zone ale Spaniei, in cazul declararii independentei. Acestea se tem de faptul ca o data independenta proclamata, Catalonia va fi scoasa din Uniunea Europeana si vor fi scosi de pe piata europeana de schimb. In plus, pentru ca marfurile sa ajunga in spatiul comunitar, iar cele din Catalonia sa ajunga sa fie vandute in spatiul comunitar trebuie sa intruneasca un anumit standard si trebuie platite taxe vamale.

Cand au auzit de acest lucru, membrii guvernului separatist catalan au dat in retragere cu declararea independentei si se fac ca se gandesc. De ce oare? Pentru ca nu le convin consecintele ce ar urma unui astfel de act. Ei stiu ca nu e in interesul lor sa se intample asta. In secunda 1 dupa plecarea bancilor si firmelor, economia Catalonyei ar intra in declin. Plus de alta, vor trebui vize pentru intrare in Catalonya si pentru vizitarea spatiului comunitar din partea catalaniilor. Si asta e de naspa pentru ei. Ei stiu asta.

Din cate am citit de la declansarea acestei crize, Catalonya se bucura de o foarte larga autonomie, doar ceea ce priveste finantele si educatia, tin de guvernul de Madrid.Ce vor mai mult? Sa piarda toate privilegiile de care se bucura acum? Nemultumitului i se ia darul. Si darul, in cazul lor e prosperitatea economica. N-au ce sa faca cu viata lor! Se plictisesc, nu gluma. Vor sa ajunga saraci intr-un an.

Declararea independentei Catalonyei, un act declarat neconstitutional si ilegal de catre Curtea Costitutionala a Spaniei, nu e interesul catalanilor, pierd tot. Imi place ca guvernul spaniol le-a dat dat ultimatum pana luni, 16.10., sa se gandeasca ce fac, declara sau nu indepedenta.

Oare ce va urma? To be continued, luni. 
05. MI SE PARE MIE SAU LEGEA SALARIZARII UNITARE ARE UN IZ DE LEGE NECONSTITUTIONALA? - Jun 1, 2017 5:35:00 AM
O mare amestecatura si confuzie facuta de cei care au facut Legea salarizarii unitare. Va dau un domeniu, domeniul in care imi desfasor eu activitatea: bibliotecar intr-o biblioteca dintr-o institutie de invatamant superior (universitate): In momentul de fata, pana la propunerea si votarea acestei legi foarte necesare, dar foarte stupid si alambicat formulata, bibliotecarii din invatamantul superior au statutul de personal didactic auxiliar, ceea ce ne da posibilitatea la o perfectionare profesionala prin programul Erasmus in biblioteci universitare partenere universitatii la care suntem angajati din UE. Legea salarizarii unitare, propune scoaterea bibliotecarilor din invatamantul superior ce apartin “personalului didactic auxiliar” din familia ocupationala INVATAMANT si incadrarea lor in familia ocupationala “CULTURA”.  Serios? V-ati gandit mult pana ati propus asa ceva?

Hai sa va zic, d-na ministru Vasilescu, de la Craiova, de ce cea mai mare aiureala, chestia asta:
    1.  Bibliotecile universitare, cu exceptia Bibliotecilor Centrale Universitare, nu au statut de sine statator, nu au personalitate juridica. Ele sunt sub patronajul Universitatilor de care apartin, conform Legii 334/2002, art. 18, 19. Ce zice legea asta? Ei bine e Legea Bibliotecilor. Puterea de decizie o are Senatul Universtatii si conducerea universitatii. Orice decizie/ achizitie privind buna desasurare a activitatii acestor biblioteci este luata de conducerea universitatii, cititi legea 334/2002, Legea Bibliotecilor cu modificarile ulterioare, art. 18 si 19, si nu de Ministerul Culturii. Noi, bibliotecarii din invatamantul superior (universitari) apartinem Familiei Ocupationale INVATAMANT, conform aceleiasi legi 334/2002, va dau si articol, daca tineti neaparat: art. 10 (sistemul national de biblioteci) si Sectiunea C Biblioteci Universitare, art. 17-19, si nu tinem de CULTURA, conform art. 18, lit. b. Noi suntem parte a procesului de invatare, educare si formare a studentilor ce frecventeaza universitatea, cum foarte clar mentioneaza art. 19. Bibliotecarii din invatamantul preuniversitar si cel universitar au statut de personal didactic auxiliar, conform Legii 1/2011, Legea Invatamantului. Se mareste numarul de legi incalcate, doar cu o minora chestiune. Devine grav!
Dumneavoastra ati fost vreodata student, d-na Vasilescu? Ati calcat in vreo biblioteca universitara, vreodata? Dumneavoastra sau membrii echipei d-voastra, ce vin cu astfel de propuneri halucinante si cretine. Eu cred ca nu!
   2. Odata cu acest statut de personal didactic auxiliar, eu ca angajat al universitatii, am dreptul sa candidez pentru un exchange, prin programul Erasmus (pentru cine nu stie ce este, este formare profesionala la una dintre bibliotecile universitatilor partenere universitatii unde lucrezi). Daca scoateti bibliotecarii universitari de la INVATAMANT si ii puneti CULTURA, cea mai mare prostie auzita vreodata, ei isi pierd statutul de personal didactic auxiliar, si desi sunt angajati ai Universitatii, nu mai au dreptul sa candideze la un exchange Erasmus. Asta-i buba, bitch!
     
    3. Sa nu mai vorbim de cresterile salariale. Bibliotecarii din invatamant, cei care isi vor pastra statatul de cadru didactic auxiliar vor primi o crestere salariala de 50% din 1 ianuarie 2018. Cei de la CULTURA vor primi doar 25%. Asta nu ma va afecta la sariu, nu, dna Olguta? De la prima majorare pierd 25%. 
     Cred ca miza aici e mult-mult mai inalta. Posturile de conducere ale bibliotecilor universitare. Scotand bibliotecile universitare de la INVATAMANT, ii iei toate drepturile de decizie conducerii universitatii asupra bibliotecii ei, si la angajarea de personal acolo, si i-o inmanezi cu dedicatie Ministrului Culturii sau Consiliului Local. Universitatea pierzand puterea de decizie in numirea/ angajarea sefului serviciu Biblioteca (desi oricum aceasta se face prin concurs), multe astfel de posturi vor fi date, delegate de cei de la CULTURA pe sistemul PCR (PILE, CUNOSTINTE si RELATII), unor oameni fara cunostinte de biblioteconomie sau biblioteca, ci doar pe criteriu de clientela politica.
    Si daca pana la urma se va scoate biblioteca universitara de la INVATAMANT si se va pune la CULTURA, mie, cine imi va plati salariul?, dupa adoptarea acestei legi, eu fiind angajat al universitatii. Universitatea sau ministerul Culturii? No, si aici cred ca v-am incuiat rau de tot, cu intrebarea asta.
      Desi cartea, si tot ce e legat de carte, librarii, biblioteci, iti dau sentimental de cultura, ei bine cand e vorba de o biblioteca universitara, asta iti da direct un dampf de invatamant, si nu de cultura. Studentii nu vin la biblioteca universitara sa citeasca de loisir (pentru petrecerea timpului liber, d-na ministru, ca s-ar plictisi acasa), ei vin sa INVETE! Ei nu vin sa se CULTIVE intr-o biblioteca universitara, ci vin sa INVETE. E o diferenta de la cer la pamant intre aceste doua activitati: a citi de placere, la trecerea timpului sau a citi pentru a invata.
     Cu legea asta, a salarizarii unitare, doar in domeniul bibliotecar, incalcati cel putin doua legi (Legea 334/2002, Legea Bibliotecilor cu modificarile ulterioare si Legea 1/2011, Legea Invatamantului) si art. 32 (6) al Constitutiei, privind autonomia universitara. Mi se pare mie sau aceasta lege incepe sa aiba iz de lege neconstitutionala?
     PSD, sunteti toti niste prosti! Un partid de incompetenti, hoti, prosti. O tunat si v-ati adunat! Voi ati declarat ca aceasta lege a fost create in cel mai mare secret in laboratoarele voastre. V-am gasit hibe! Faceti bine si reparati-le, pana nu dati drumul la lege pe teava.
   SI CEVA DE FINAL, ASA: D-NA VASILESCU, D-NA MINISTRU AL MUNCII, UNIVERSITATEA NU E O INSTITUTIE DE CULTURA,  CI UNA DE INVATAMANT. 


   CRED CA CU ACEASTA PROPOZITIE TREBUIA SA INCEP, DAR ACUM MI-A VENIT IN MINTE S-O INSEREZ, ASA CA O LAS AICI. 
  
06. RAZBOIUL NUCLEAR STA SA IZBUCNEASCA - May 4, 2017 8:03:00 AM
Am tot auzit pana acum, cel de-al III-lea Razboi Mondial a inceput, sau e la un pas, dupa colt. S-ar putea spune ori al TREILEA RAZBOI MONDIAL sau RAZBOIUL SUPERPUTERILOR CU ARME NUCLEARE, sau simplu Razboiul Nuclear. Daca incepe un astfel de razboi, ne-am rupt-o-n fericire. TOTI!Aliantele au fost facute, dar se pare ca se mai asteapta un jucator important, sa-si spua parerea: Rusia. E vorba de escaladarea situatiei conflictuale din Coreea, prin exercitiile pe care le face cu rachete balistice si declaratiile belicoase se pare ca supara, ingrijoareaza foarte mult pe toata lumea. Mai ales pe China. Care China s-a saturat, se pare sa ii mai tina de manuta si in brate. China s-a aliat cu America, si trag de urechi impreuna regimul de la Phenian, in ciuda tuturor disensiunilor, a concurentei si a declaratiilor intre cele doua tari, China si SUA. Si-a dat seama, China, intr-un final, ca a protejat un catel, care a devenit dulau, si vrea sa muste mana ce l-a ocrotit. Beijing-ul simte o amenintare din partea Phenianului, programul lor nuclear. Si acum zic: STOP JOC! Ati mers prea departe!
Mai mult, China a recomandat cetatenilor sai sa paraseasca de urgenta Coreea de Nord. Asta inseamna ceva, nu se dau avertismente din acestea in van. 
Privind raportul de forte, China + S.U.A. vs Coreea de Nord, la nivel nuclear, par sa inclina balanta spre prima dintre ele. Dar, avand in vedere pozitia mereu antagonista a Rusiei fata de America, ne putem astepta ca rusnacii sa intre in joc de partea Coreei. Dar, totul e relativ si, nu care cumva sa supere coreenii pe Marele URSS cu jocul lor de-a racheta nucleara, ca iese cu jale. Jale cu J mare.  
Nu inteleg de ce omenirea nu a invatat nimic din ororile celor doua razboiae mondiale, si mai ales din experienta japoneza a bombelor nucleare? In loc sa isi arunce declaratii belicoase unul altuia, ar trebui sa colaboreze, sa comunice amical in vederea gasirii unor solutii la conflicte si sa conlucreze impreuna pentru progresul omenirii si nu al distrugerii vietii pe acest pamant. 
Toata lumea va fi afectata daca Doamne fereste incep astia, mai marii sa dea cu rachete nucleare dintr-o parte in alta. Sa vezi atunci orori, statistici la decese, boli induse de radiatiile nucleare. Tot ce a fost pana acum in materie de victime ale radiatiilor, va fi doar o joaca de copii, pe langa ce va urma. 
07. Legea salarizarii unice, manipulata, clocita si mosita de un penal - Apr 5, 2017 2:27:00 PM
Postul meu de azi, porneste de la stirea aceasta, vezi link.Am o nedumerire la acest de articol: ministrii nu poarta raspundere pentru legile pe care le propun?
Pai daca acest proiect de lege, vital pentru romani, este clocit si mosit in PSD, in conditii de secret de stat, e clar ca lumina zilei, ca penalul Mr. Dragnea, este cel care ofera consultatii si dicteaza textul legislativ, pana la virgula. Va dati seama, nu, ce proiect de lege va iesi, si pe cine va favoriza. 

In conditiile astea, doamna ministru Vasilescu, este doar o marioneta, ca de altfel intreg guvernul Grindeanu, manipulata de papusarul mustacios, avid de putere, penal. 
Ce naiba face Dragnea sa influenteze, el, elaborarea unei legi? Daca vrea sa faca propunere legislativa, sa o faca el, legea, nu sa dea consultatii celor care o scriu. Legea asta nu ar trebui elaborata in colaborare cu toate partidele?

Aaaa, nu! Asta nu se poate! Asa, PSD-ul vrea sa arate cat e el de tare, ca de legea asta, sa castige electorat. Vor zice mai apoi, in urmatoarea campanie: "Amintiti-va cine a dat legea salarizarii unice a bugetarilor. Nu uitati sa puneti stampila pe noi!". Va fi oare aceasta lege sustenabila din punct de vedere economic, pentru Romania? Tare ma tem ca nu! Si vor fi dezbateri aprinse pe marginea ei. Se va dezbate la cutite, aceasta lege.

Poate ca acum, in luna aprilie 2017, exista toate premisele favorabile adoptarii acestei legi. Dar sa nu uitam, ca aceste premise au fost create de guvernul Ciolos, pe care PSD-ul cu penalul fruntas Dragnea il blameaza si arunca cu noroi in el. Peste 2-3 ani, nu vor mai fi bani sa tot creasca salarii, si atunci urmatorul guvern, poate/ SIGUR de alta coloratura, iar va fi nevoit sa taie din salarii. PSD-istii si electoratul lor vor sari ca arsi: "Da` cum e posibil sa va atingeti de salariile ce le-am dat noi? Nu taiati salariile!". Asta se va intampla daca iei acum masuri economice nesustenabile. Si a doua guvernare, va fi tot PSD, pentru ca "PSD a marit salariile, si oponentii le-au taiat!". 
Intrebari: legea asta n-ar trebui elaborata la ministere, cu intreaga echipa din minister si nu in sediul unui partid, ca secret de stat? Daca d-na ministru nu e capabila sa scrie ea, impreuna cu echipa ei legea si sa isi asume raspunderea pentru ea, atunci n-ar trebui sa-si dea demisia, pe motiv de incompetenta? Cine raspunde cu capu` daca legea nu iese bine? Intreg PSD-ul?De ce merge la partid, sa o scrie? Sa-i sopteasca Dragnea ce sa scrie, la virgula. Pai, de fapt, stai, ca doar el stie programul de guvernare. E de naspa, bajeti! Ne-am rupt-o-n fericire! Daca serataceste Dragnea prin Beciul Domnesc, tara va naufragia. Va fi vai si amar de pielea noastra. O sa orbecaim in cautarea malului. Nu scapam de umbra lui Dragnea 4 ani. Asta e atu-ul lui. Se gandeste el: "Nu ma puteti condamna si inchide, ca dara io-s eminenta cenusie care are programul de guvernare in cap. Fara mine nu se poate!". Si el va veni sa culeaga roadele guvernarii, spunand ca toate legile date de guvernul Grindeanu, au fost elaborate in capul lui. El este creierul guvernarii Grindeanu. 
08. PSD = GRUP INFRATIONAL DE PENALI, TRADATORI DE TARA! - Feb 5, 2017 8:08:00 PM
Politica e o curva, asta se stie!, una si O mana spala pe alta si ambele fata!, a doua.Am inceput postul meu de azi cu doua citate din intelepciunea populara a neamului nostru pentru ca se refera la clasa politica damboviteana si maniera cum se face politica pe malurile Dambovitei, la Bucale.In decembrie anul trecut am avut alegeri parlamentare, si desi lumea se cam saturase de ciuma rosie, partidul ala sigla cu 3 trandafiri rosii, pana la urma, pe fondul unui absenteism destul ridicat la urnele de vot, din voturile exprimate, PSD a reusit sa stranga un procent confortabil de 40%, si impreuna cu ALDE, o majoritate simpla linistitoare, cu niste promisiuni nesanatoase si nesustenabile: tai 100 de taxe si  impozite si promiti ca maresti salarii si pensii. Pai statul nu traieste din taxe si impozite ?!, pe care ar trebui sa le platim toti cetatenii?. Da, am zis, ar trebui, penrtru ca unii nu platesc.

In luna ianuarie, dl. Grindeanu, marioneta a papusarului penal caruia i-a fost interzisa functia de premier, Dragnea, a fost investit prim-ministru. Iata ca nu a trecut nici macar luna ianuarie, si intr-o seara de 31 ianuarie, guvernul condus magistral din umbra de Dragnea, si efectiv de Grindeanu, "mari se adunara/ si se sfatuira/ ca la apus de soare/ sa puna la cale banul tarii/ dar si legislatia penala". Dar pe langa asta dintr-o semnatura perfida, asa pe sustache si pe genunchi trece Ordonanta de Urgenta, ce schimba Codul Penal, dezicrimineaza unele fapte de coruptie, cum ar fi abuzul in serviciu, ducand-ne inapoi cu cel putin 168 de ani. Principalul benefica e Mr. Dragnea. Transcriptul conferintei de presa, aici.

Dar, sa nu trecem mai departe. Populatia auzind de mismasurile ce intentioneaza sa le faca Dragnea si marionetele sale, revoltate de obraznicia "grupului infractional" de papusi, adunati pe spranceana din obedienti ai lui Dragnea, au inceput sa protesteze in strada. Respect tuturor acelora care ies in strada si isi striga revolta, indurand frigul de afara.

Pe Facebook se cere demisia lui Grindeanu, si alegeri anticipate. Domnilor care cereti asa ceva, nu ca as tine cu PSD, nu i-am votat in viata mea, din partea mea, daca ar fi dizolvat partidul, pe motiv de coruptie as fi cel mai bucuros, uitati ca ati avut puterea in maini, pe 11 decembrie 2016. De ce nu ati iesit la vot atunci?, si sa ii fi ostracizat in opozitie pe nemernicii, coruptii, hotii, mincinosii de neocomunisti imputiti ai PSD-ului. Atunci era momentul sa va fi mobilizat, sa fi constientizat momentul pericolului si sa le aratati cine e mai tare, cine are puterea. Acum e cam tarziu. Ordonanta e promulgata si deja de aseara e si in Monitorul Oficial.

Atentie! Eu nu zic nimanui cu cine sa voteze. Fiecare voteaza cu cine crede de cuviinta si il lasa constiinta. Eu ii critic pe cei care, in 11 decembrie nu au fost la vot, si acum se plang de consecinte.

Si inca una: ce dracu` facea Dragnea cu Grindeanu si cu ministrul de Finante, sa discute bugetul? Dragnea e un condamant penal, el n-are voie sa gestioneze nimic, conform Legii 22/1969, actualizata in 2016, Legea Gestionarului, art. 4, si anexelor legii. El isi exercita influenta data de calitatea de sef de partid asupra lui Grindeanu, il manevra si manipula cum vroia el. Le dadea consultatii si meditatii pe tema bugetului. Acesta nu e trafic de influenta si abuz de putere, cumva? Dragnea, penalul, se juca cu bugetul pe 2017. Jos labele de pe buget, penalule.

Dar guvernantii nostri uita cateva aspecte foarte importante:1. MCV-ul va fi atat de dur la capitolul lupta anti-coruptie ca ii va ustura curul pe toti cei din guvern;2. Vom pierde finantare europeana; UE nu va da bani unor corupti sa ii fure dupa bunul lor plac, si nu vor mai avea bani pentru toate proiectele din planul secret de guvernare al lui Dragnea;
3. Instabilitate in tara;4.  Investitorii nu vor mai baga bani in Romania, vor fugi de ea;5. Instabilitate economica, creste Euro, dolarul, preturile la toate;6. Vor cauta un tap ispasitor, in cele din urma, si vor da vina pe "greaua mostenire". Greaua mostenire, my ass! Voi ati distrus totul, printr-o semnatura!

Tot ceea ce ati facut voi gunoaielor de PSD-isti si ALDE, impreuna nu e decat un act de tradare al intereselor poporului roman. Si se mai bate cu pumnul in piept premierul ca e urmas al unui luptator anticomunist. Mai bine tacea, i-a intinat memoria bunicului sau si onoarea.

Am inceput acest articol pe 1 februarie, seara, si mai avand multe idei de adaugat nu am mai apucat sa il termin pana azi. Intre timp, sub presiunea strazii, seri la rand de proteste cu zeci de mii de protestari in strada, de la Bucuresti, protestele s-au extins in toate orasele tarii: Timisoara, Iasi, Craiova, Targu Mures, si nu numai. Aceste manifestatii din stada l-au convins pe dl. prim-ministru marioneta sa abroge OUG 13/2017, si sa intocmeasca un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal si sa-l propuna dezbaterii Parlamentului.

Aseara, Timisoara arata din nou initiativa cu o noua proclamatie, de data asta in 8 puncte, Proclamatia aici.

Acum, in faza actuala, se cer a fi luate masuri care sa aduca oamenii noi in politica, si debarasarea de molozul de parlamentarii care de 27 de ani, fie ei strungari, soferi, electricieni si meserii normale, oameni fara cunostinte de drept sau de studii polirtice ne-au condus, din rau in mai rau. Nu zic aceste meserii nu sunt utile, dar sa stea fiecare sa isi faca meseria pe care o stie.

Eu propun urmatoarel masuri sa fie luate:

1. Avand in vedere ca tocmai ce am avut alegeri, sa le mai dam o sansa PSD-ului, dar nu cu structura asta: Dragnea sa isi dea demisia din functia de sef de partid, sau poate va fi inlaturat. Bine-ar fi! El este un pol de influenta negativa asupra conducerii tarii, din moment ce el ca un papusar emerit manevreaza si manipuleaza tot Guvernul;

2. Limitarea numarului de mandate de parlamentar la doua, astfel promovandu-se schimbarea clasei politice. M-am saturat de aceleasi fosile de politicieni de 27 de ani. Vreau un suflu nou, vreau o schimbare;

3. Promovarea tinerilor care au la baza Studii Politice in partide;

4. Eliminarea imunitatii parlamentarela toti functionarii publici, alesi prin vot sau numiti: parlamentar, ministru si presedinte. Toti suntem egali in fata legii, asa spune Constitutia.

5. La depunerea candidaturii pentru orice functie publica, candidatul sa fie controlat de un for electoral impartial, neimplicat politic, care sa il controleze pe doritorul de functie publica daca e eligibil. Orice suspectare de frauda sau de dosar penal sa il faca neeligibil si sa nu poata candida. Cei care au condamnari, fie si ele cu suspendare sa nu mai aiba dreptul sa candideze niciodata si sa isi piarda si pensia de parlamentar, aferenta tuturor mandatelor de parlamentar ce le-a exercitat in Parlament;

6. Referendum pe urmatoarele chestiuni: schimbarea formei de guvernamant a Romaniei, din republica in monarhie constitutionala si pe tema reinstaurarii monarhiei in Romania.

7. Minciuna sau favorizarea unui guvernant de catre altul, sau de un grup de guvernanti sa fie considerata tradare nationala. Ei au jurat pe Biblie sa respecte statul de drept si sa aduca prosperitatea poporului roman, nu a lor insisi. Orice incalcare a juramantului de investire al unui functionar public sa fie incadrat la tradare a intereselor poporului.

8. Orice proiect de lege, proiect de ordonanta sa aiba aviz obligatoriu de la specialisti in domeniu: Curtea Constitutionala, CSM, Procurorul General, Societatea Academica Romana si foruri de specialitate, sindicate, fiecare pe domeniul respectiv, pentru a se elimina definitiv intamplarea din 31.01.2017. Ele sa nu poata trece mai departe, spre dezbatere publica si publicare, daca nu primesc aviz favorabil. E nevoie de un control riguros asupra tuturor legilor si ordonantelor ce se dau, sa nu mai fim fraieriti.

M-am saturat de coruptie si de hotie. Vreau un stat de drept in care toti sa fim egali in fata legii. 
09. Ceva nu-i in regula cu tara asta! - Dec 16, 2016 8:06:00 AM
Mai romani, ceva e in neregula cu tara asta! Si e grav, pentru ca e periculos, si o luam pe ulei. Adineauri am citi un articol, foarte bun, acesta, care m-a inspirat sa scriu si eu acest post. Va fi un articol dur, in care voi ataca, voi musca. 
Nu mai departe de 5 zile am votat, din nou pentru a ne alege reprezentantii in Parlament, cei care ar trebui, conform fisei postului lor, sa fie fara cazier (eu ca bibliotecar am aceasta mentiune in fisa postului, atunci ditamai politicianul, nu ar trebui sa o aiba? - am sa revin la aceasta idee) daca vrea sa candideze, sa ne conduca in numele nostru, sa faca legi care sa duca la bunastarea poporulu roman. Desi prin 2009, am votat  la referendum, care referendum a fost validat de catre Curtea Constitutionala, reducerea lor la 300 si parlament unicameral, numarul lor de atunci pana in ziua de azi a crescut, in loc sa scada la jumatate. Domnilor judecatori de la Curtea Constitutionala, de ce nu impuneti parlamentarilor sa tina de cont si sa ia act de vointa poporului? Sa va zic eu de ce? Sunteti manjiti politic, sunteti santajabili si va e frica sa ridicati vocea si sa va faceti auziti. Cum ramane cu justitia, care trebuie sa fie independenta, fara amestecul politicului in ea? Huh?S-o luam cu pasi marunti, unul cate unul, sa depanam firul in 25 si sa va aduc acuzele. Revin la mentiunea din paragraful anterior, referitor la cazier. Nu sunt eu absolvent de drept, dar legi am citit cateva la viata mea, si alea le stiu si le vizez noaptea. Doamne fereste de infractori sa fii absolvit eu dreptul, ca nu ar fi avut viata usoara cu mine. Dar sa nu deraiem de la subiect. La orice concurs pe post in tara asta, mai ales in sectorul bugetar, sau daca ai gestiune, se cere cazier judiciar. Hartia aia care se ia de la politie, si spune daca ai fost sau nu condamnat. In functie de ce scrie pe acea hartie, exista conform legii gestionarului, legea 22/1969 (da, cititi bine) actualizata in 2016, cateva mentiuni in lege si anexa acestei legi (art. 4 (1), lit. a), b), c); (2), (3); Cap. 4 - Raspunderi - art. 23, 25, 26, 27, 28). La finalul legii exista doua liste cu infractiuni ce nu sunt compatibile cu meseria de gestionar. Va intrebati poate de ce tot pedalez pe legea gestionarului. Ia sa analizam noi putin situatia. Pe langa faptul ca, parlamentarii/ministrii sunt inalti demnitari ai statului, ei sunt in acelasi timp functionari publici (BUGETARI PLATITI DIN TAXELE SI IMPOZITELE CE LE PLATIM NOI, PROSTIMEA) si gestionari, Ei gestioneaza situatiile (un exemplu: ministrul de finante cu echipa sa de la Finante face bugetul pe anul urmator, corect? cine il avizeaza? parlamentarii din comisia de finante, deci ei). De ce nu se tine cont si de aceasta lege, cand se propune eligibilitatea vreunui parlamentar? Si apoi mai e si legea Functionarului Public. De incalcarea acelei legi nu mai vorbesc.

Dedicatie pentru clasa politica din RomaniaArticolul mentionat in primul paragraf, vorbeste de hotia institutionalizata si de hotii care si-au bagat mana pana dincolo de cot, spre umar in borcanul cu miere (sacul cu milioane, zeci de milioane/miliarde de euro) si scapa cu pedepse cu suspendare si cu prejudiciul neatins. Sa facem un roleplay: eu as fi un sarman, fara casa, flamand. Fur o gaina, sa am ce manca, azi. Pentru gaina aia furata, nu bani, o gaina, primesc 4 ani de inchisoare cu executare. Sau cazul Dragnea. El a facut frauda electorala, sute, poate mii de voturi. Primeste sentinta cu suspendare. Daca oricare om de rand ar fi votat de doua ori, de capul lui, duminica, l-ar fi bagat la parnaie pentru frauda electorala, vreo 2 ani cu executare. Unde-i dreptatea? Unde-i corectitudinea? Nu toti cetatenii sunt egali in fata legii?
Anul trecut, la sfarsitul lunii octombrie, o mare tragedie s-a abatut asupra Romaniei, Incendiul din Colectiv. Au murit pe 60 de tineri, nici un ministru nu a platit cu parnaia. Coruptii continua sa ne conduca, sa fie alesi, desi nu ar fi avut voie sa fie pusi pe lista de eligibilitate. Cu greu, primul ministru de la acea vreme, cel care avea scaunul de neatins, domnul Ponta (primul hot al tarii - plagiator - plagiat = furt intelectual, uz de fals; uzul de fals necompatibil cu functia de gestonar) s-a indurat intr-un final sa demisioneze, la nemultumirea strazii, care prin proteste a cerut demisia lui. Fratilor, abia a trecut un an si o luna, si voi votati tot ciuma rosie? Mincinosii, hotii. Cei care de 27 de ani ne mint in fata zambind. Sincer nu prea am urmarit campania electorala anul asta. Dar, prin posta am primit un pliant, pacat ca nu i-am facut poza. Dragnea, cel condamnat penal si ai sai, promite taierea si reducerea in total a peste 100 de taxe si impozite. Recunosc, unele impozite din lista sunt ridicole si nici nu trebuiau votate, da` no! Am o intrebare catre domnul Dragnea: Domnule Dragnea, un stat din ce traieste? Voi, demnitarii statului/ functionari publici de unde sunteti platiti? De unde isi ia banii? Nu din taxe si impozite? Atunci de ce cacat taiati impozite? Vreti sa duceti tara direct pe fundul prapastiei. Aduceti-va aminte cu reducerea TVA-ului cum a fost. Preturile au fost umflate exact inainte de reducerea TVA, pentru ca preturile sa ramana aceleasi dupa reducerea TVA, ba paradoxal, unele alimente au fost putin mai scumpe. Asa vor face si acum, aceeasi misculatie, ca romanii sunt prosti, nu-si dau seama. 
Am fost furati la facturile de gaz si electricitate 27 de ani, pentru ca cei ce lucreaza in domeniu sa aiba o viata de huzur. Pe ei de ce nu ii ia putin la cercetat organele abilitate? Avem gaz metan in Podisul Transilvaniei, judetele Mures si Sibiu, si noi folosim gaz cumparat de la rusi la de 3 ori pretul. Avem atatea rauri, in tara asta si  noi platim facturi la electricitate de ne usca. De ce nu se fac hidrocentrale, iar cele care exista sa fie puse in functiune? Cu industria miniera ce ati facut? Ati "bagat-o in mormant". Ce pazeste ministrul Industriei? Doarme in papuci? RUSINE!
Ne plangem ca suntem saraci, salariile sunt mici. Atata timp cat nu le dam un sut in fund si nu ii condamnam la parnaie, pe ani grei, de la 25 de ani cu executare plus recuperarea prejudiciului pana la 250% de la cei ce au furat si delapidat averea statului, cei ce au pus pe butuci industria, au taiat la fier vechi fabrici si uzine, pana ii votam mereu pe aceeasi in functii tot la 4 ani, sa nu ne plangem. Ne meritam soarta! Inseamna ca ne place sa fim batjocoriti, mintiti, furati, ne complacem in situatia de acum, ce are leitmotivul "Lasa ma ca merge si asa!" Toti cei care fura, sunt corupti, cat timp sunt in functie se dau mari si tari, trag pielea de pe ceilalti, duc o viata de huzur. Cand ajunge sa fie suspectat de cea mai mica problema de abuz/ incalcare a legii, e grav bolnav. Pana ai furat, n-ai fost bolnav? Din cauza stress-ului intra in soc, si gata boala.

Una dintre dedicatiile mele pentru clasa politica din Romania! 


Din pacate nu mai merge asa, ceva trebuie schimbat. Si cum pestele de la cap se impute, la aceste alegeri trebuia schimbata clasa politica. Dar n-ai cu cine. A iesit tot PSD-ul. Si ce scor a facut. Bine zice acel dicton vechi: "Politica e o curva!"  Acum era momentul schimbarii clasei politice din Romania. Am ratat din nou momentul. Aveam doua variante: vot alb (fara nici o stampila pe el) sau nul (cu cate 3 stampile - luati de-aici ca-i cu lipici, ca n-o sa ai servici). Dar societatea romaneasca se vede ca a fst impregnata de 50 de ani de comunisti, tot cu aia rosii se da in barca, desi ii scuopa si ii injura. 
La asa numita Revolutie am fost mintiti, manipulati. Pai Iliescu, daca se respecta punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, si cei din anturajul sau nu aveau voie sa acceada la conducerea tarii. Din toata Revolutia Romana de acum 27 de ani, cu regret o spun, doar evenimentele de la Timisoara au caracterul de revolutie/ revolta populara. Restul e o marsava lovitura de stat. 
10. Efectele hotiei institutionalizate si ale coruptiei - Mar 27, 2016 2:58:00 PM
Revolutia romana cu puternic iz de lovitura de stat, dictata si dirijata de Moscova, a nascut monstrii democratiei si parlamentarii de pe malurile Dambovitei. In ziua de azi, toata lumea blameaza comunismul, exista si acea condamnare publica, pe fata a comunismului, insa oamenii care ne conduc azi au fost educati si formati de sistemul comunist, marsav, care se ghida pe regula "lasa ma, ca merge si asa." Nu s-a realizat acea lustratie, ceruta de Proclamatia de la Timisoara, in puctul 8. 

Proclamatia de la Timisoara

Aplicarea acelui punct in decembrie 1989, il punea pe tov.  Iliescu in imposibilitatea de a candida/ a fi ales intr-o functie de conducere, pe o perioada de cel putin 12 ani. Dar el, profitand de abrambureala, nebunia de atunci si sprijinul URSS, a preluat ciolanul, nu putea sa renunte asa usor la visul lui. 


Ion Iliescu 
Una dintre metehnele regimului comunism a fost bine-cunoscutul "PCR" (Pile, Cunostinte, Relatii) sau cumetria, nepotismul. Fiecare sef cauta sa-si bage in subordinea sa sotia, (care de obicei, in acele vremuri nu prea avea cunostinte cu ce se mananca meseria pe care trebuia sa o faca), sora, fratele, cumnatul, nepotul. Acest sistem s-a perpetuat si dupa 1989, la o scara mult mai larga. 
Nu zic ca in timpul regimului comunist nu se fura. Se fura. Dar mai ramanea, nu se fura chiar tot, ca prea batea la ochi, iar cel vinovat se temea de amenintarea infundarii temnitelor, pe durata nedeterminata. 
Minciuna si hotia s-a perpetuat si dupa 1990. Conducatorii de pe vremea regimului comunist, situati atunci in esalonul II, i-au dat o rapida intoxicatie letala cu plumbi "tovarasului mult iubit", pentru ca el sa nu poata deschide gura si ciripi informatiile ce le detinea la acea ora despre alde fostii tovarasii Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Atanasie Stanculescu, Gelu Brucan si toata sleahta lor. Cine stie cand vom afla adevarul despre ei, sau daca il vom afla vreodata.

Gelu Voican - Voiculescu Silviu BrucanDupa 1989, s-au infipt in ciolanul puterii toti neavenitii, toti analfabetii vremii respective. Este binecunoscut faptul ca marea majoritate a parlamentarilor si functionarilor publici de azi, erau inainte de anii 90, strungari, mecanici de locomotiva, lacatus mecanic sau alte meserii modeste, fara sa fi avut studii superioare de stiinte politice. De la aceste meserii modeste la acea de elita a unei tari, e o mare prapastie, de care oportunistii politicieni damboviteni au profitat. Avantul revolutiei le-a intrezarit schimbarea si posibilitatea de a se imbogati, repede si fara sa faca nimic. In plus, isi mai dau si imunitate in fata legii, astfel incat orice faradelege ar face, sa nu poata sa ii aduca in fata legii. 
Si astfel, iata ca am ajuns sa fim condusi de oameni condusi de propriile lor interese, desi ei cand sunt investiti in functie depun un juramant cu mana pe Biblie, sa respecte Constitutia si sa puna interesele statului si bunastarea poporului pe primul plan. Nerealizarea acestui prim deziderat al mandatului in care sunt investiti prin votul poporului, si anume acela ca interesul poporului sa fie inaintea celui personal, ar trebui inclus in acuzatia de tradare a intereselor nationale. 
Si iaca asa apar marile cazuri de coruptie, imbogatitii peste noapte, din spagi si comisioane obscure, care au zeci si sute de mii sau chiar milioane de euro in doar 26 de ani de la Revolutie, sau de ce nu, 4 ani de mandat.

Coruptia ucide! Da, exact, coruptia intr-adevar ucide!Va dau doar un exemplu de caz: Colectiv. Patronii au dat spaga celor de la ISU, sa puna stampila pe avize, si totul parea sa fie bine. Gresit! Cei de la ISU trebuiau si trebuie  sa verifice orice locatie, care vrea sa devina local public, personal, si nu o persoana, o echipa de 5 persoane: un pompier, un politist, un doctor, un inginer specialist in constructii civile, un arhitect. Sa purece locatia, pe toate partile, si sa fi dat sfaturi in ceea ce priveste organizarea de evenimente. In spatiu inchis, nu pui efecte pirotechnice, nu se fumeaza, fara foc deschis (bauturi flambate). Daca autoritatile, de la politie la ISU, la SMURD, ar fi dat aviz pozitiv, dupa o cercetare amanuntita, nu se intampla tragedia de la Colectiv. Doresc sa exprim sincere condoleante tuturor celor ce au pierdut pe cineva drag in aceasta tragedie.

Datorita coruptiei parlamentarilor nostri care continua sa fura, Romania este la fundul sacului. Nu sunt salarii decente in Romania. Tinerii pleaca, pentru ca isi dau seama ca aici nu isi pot castiga traiul decent. Cine sa mai plateasca la fondul de pensii? De pensii, nu mai vorbesc. Parlamentarii au avut grija sa devalizeze intreg fondul de pensii. Faptul ca ei isi acorda pensii speciale, secatuieste anual bugetul de stat. In momentul cand spagile depasesc orice imaginatie: 300.000.000 de Euro (cazul Hrebenciuc), 9.000.000 de Euro in cazul Cocos, in cazul Microsoft, asta arata clar unde sunt banii nostri de salarii, pensii, investitii in sanatate, educatie, cercetare, cultura, dotarea armatei. Astea sunt doar doua cazuri. Pagubele pe care statul le are depasesc miliarde de euro.

Sentinta in  cazul Microsoft m-a dezamagit, mi-a lasat un gust amar: cum sa ii ceri 3.000.000 de euro, sa confisti de la un hot, infractor, cand stii clar ca persoana respectiva a primit spaga 9.000.000, de trei ori mai mult? Ii dai doai doi-trei ani de parnaie si il lasi cu 6.000.000 de euro? Iese intr-un an si iti rade in fata dupa aceea. Cocos ar fi trebuit sa primeasca o pedeapsa de 15 ani de parnaie, sa nu iasa mai repede de 12 ani,  la care sa se fi adaugat  confiscarea  celor 9.000.000 de euro, plus sa mai plateasca daune de cel putin 5.000.000-6.000.000. Asta mai ziceam si eu o sentinta buna, echitabila. Cu aceeasi moneda ar fi trebuit tratati toti prietenii de caz ai lui Cocos.

Ar fi trebuit votata o lege anti-coruptie, in 1990, prin care fiecare functionar public, parlamentar, sa fie controlat la sange, inainte de a-si depune candidatura. Fiecare banut, obiect de arta, masina, casa, ce nu poate fi dovedit din salariul ce l-a avut pana in acel moment, sa fie confiscat, fara drept de apel apartinatorului, plus daune de doua trei ori valoarea. Cel corupt sa fie inchis, in inchisoare pentru delapidare de fonduri, coruptie, pana se recupereaza tot prejudiciul. In inchisoare, sa nu beneficieze de tratament preferential, ci din contra, sa fie pusi la cele mai grele munci. Pedepsele pentru coruptie ar trebui sa fie exemplare, de la 20 de ani in sus, fara posibilitate de iesirma repede de 15 ani, indiferent cat ai munci in puscarie.

Daca cei care ar trebui sa dea sentinte, unii judecatori (vezi d-na judecator care trebuia sa dea sentinta in cazul Borcea, in cazul Transferurilor, si care s-a dovedit a fi amanta lui), sau unii procurori, cei care ar trebui sa ii acuze pe marii infractori, sunt corupti, atunci degeaba mai primesc acele sporuri la salar, care se presupune ca ar trebui sa ii faca incoruptibili. Magistratii corupti ar trebui, la prima suspiciune sa isi piarda postul si pensia si inchisi in celule, alaturi de cei ce ii mituiesc.

AICI SUNT BANII NOSTRI! IN SPAGILE PRIMITE/ DATE DE PARLAMENTARI SAU DE INFRACTORI!
11. Putina politica externa, nu strica! - Oct 20, 2015 4:10:00 PM
America, politaiul planetei de azi, si-a bagat nasul in razboiul dintre Afganistan si Rusia, in timpul Razboiului Rece, din dorinta de a destabiliza Rusia, pentru a o infringe mai usor, cu scopul preluarii sefiei mondiale si sa-i ajute pe afgani.Doar ca ajutorul dat afganilor, s-a dovedit a fi unul cu doua taisuri. Cu timpul se isca miscari fundamentalist islamiste, care proclama Jihadul. Desi la inceput, USA il finanteaza pe Osama bin Laden, impotriva rusilor, care nu este altceva decat un mercenar, care se alatura cauzei platite cel mai bine, cea a  cauzei Jihadului islamic, in dorinta lui de a stapani lumea.
Osama bin Laden Bin Laden intoarce spatele democratiei si mainii care l-a imbogatit, proclama Jihadul impotriva democratiei de tip american. Poate a fost si o miscare strategica, pentru ca Statele Unite erau pe plus cu banii, si nu stau pe ce sa mai cheltuie banii. Armele, cercetarea militara si tehnologia de inarmare este foarte scumpa, si hopa!, hai sa punem de un razboi. Cum poti sa declari razboi unei grupari din Afganistan, decat sa-i aduci sa darame doua cladiri? Ei bine, Bush Jr. declara razboi impotriva terorismului, de fatada. 
Si gata! Inarmarea continua. Banii pentru armata curg garla, totul e verde si frumos.

Scutul anti-rachetaDotarea Armatei Ruse 
Bush Jr. se intelege cu Osama, fiind partener in niste consortii din care amandoi isi luau ambii cota parte de verzisori, "Noi, americanii ne facem ca te vanam prin Afganistan, tu te faci ca te ascunzi, pe unde poti, mai ameninti cu pusca sau daca ai chef si prinzi niste occidentali, da-le o intoxicatie cu plumbi sau cu vreo lama, si scurteaza-i de cap".


Osama bin Laden vs George Bush Junior

Poate sa fi pus si Osama o conditie: "Eu nu vreau sa mor in ecuatia asta. Pun pe altul in locul meu, sa-l omorati live". Palma a fost batuta, si timp de mai bine de 10 ani, Al Qaeda a devenit tinta principala a americanilor. Bin Laden probabil sa-si fi tuns parul, barba sa si-o fi barbierit-o si sa traiasca acum bine merci, pe teritoriul Statelor Unite, stand la soare. 
Intre timp, Saddam Hussein invadeaza Kuwait-ul. Americanii, prezenti si acolo imediat, pentru ca le trebuia petrolul kuwaitian. Saddam e scos tap ispasitor, si chiar dictator. Dintr-o data nu mai era bun, trebuia schimbat. Ii pun in brate arme de distrugere in masa, arme chimice si scapa de el, in doua secunde si trei miscari. 
Dupa ce au scapat (sau nu?) de bin Laden, armele si munitia trebuia in continuare consumata cu niste teroristi. Americanii au pus ochii pe Siria si patrimoniul cultural. Americanii finanteaza niste rebeli, asa-zisi moderati, impotriva regimului sirian, care se dovedesc a fi niste jihadisti, iesiti din comun, mai fanatici decat Al Qaeda, care le respinge public atacurile si gesturile. Astia, ISIS, ca sa arete credibilitate, prind niste occidentali, si ii executa pe video.

Flotele  americana si rusa din MediteranaApare o noua problema pentru Europa: imigratia. Multi dintre cei care vin pe batranul continent se dau refugiati din calea razboiului. Dar in momentul in care, de-abia ajuns, vii si ai pretentii de lux, bani pentru stat degeaba, cand altul lucreaza din greu, plus ca ameninti cu degetul la gat sau creezi violente, incepi sa te gandesti ce imigranti sunt astia? La inceputul lui septembrie, autoritatile maghiare au declarat ca au dovezi clare ca doi jihadisti ai ISIS se afla in Ungaria, se plimba pe strazile Budapestei. 
Cum poti sa-ti permiti ca o uniune de state, sa accepti accesul unor persoane, carora nu le cunosti identitatea, originea, pregatirea profesionala sa-i lasi sa patrunda in spatiul comunitar, fara sa le controlezi bagajele, sa le verifici identitatea, fara sa te gandesti o secunda la consecintele de securitate. Maghiarii nu sunt prosti, cu gardul de sarma. Ei apara frontiera comunitara, desi Germania lui Merkel, pare sa aiba inca ochii legati. Se pare ca nemtii par sa mijeasca ochii, sa vada cine sunt acesti imigranti de fapt: plimbari cu taxi-ul sute de kilometri prin Germania, scandaluri. Dar nici neo-nazistii nu se lasa. Ii tin la respect, si chiar departe de unele zone. 
Din punct de vedere strategic apare o noua lupta: Rusia se satura de violente la Marea Mediterana si isi vara coada, pune punctul pe i, si ataca pe ISIS si jihadistii lor. Bineinteles ca americanilor, care au dat banu`, atat lui Al Qaeda si  mai apoi rebelilor sirieni, deveniti intre timp ISIS, nu le convine  sa-si vada distrusa investitia de interventia ruseasca. Doar ca in sprijinul Marelui Urs Rus vine China si parca si Iran. Sa vedeti ce-o iesi, deacum.Ce nu intelege SUA, cu incapatanare sau nu vrea sa observe, e ca nu toate statele lumii sau societatile din lume pot avea acelasi tip de conducere, bazata pe democratie, egalitate de orice fel. Nu poti crea un „pat al lui Procust” să-i faci pe toti la fel. Societatea araba, musulmana e o societate mai ermetica, cu valori, reguli si coduri foarte rigide, ce nu se pot alinia la in nici un fel lumii occientale. Lasa-i mai bine in pace si nu-ti bate capul cu ei.

Acum se ascute lupta pentru suprematie: SUA, pe deoparte cu aliatii europeni, Israel, Japonia, Coreea de Sud poate si Rusia, China, Iran, Coreea de Nord si de ce nu Cuba, sula din coasta SUA. Sa vedeti ce-o sa iasa! 
12. Puscaria, spaima parlamentarilor - Mar 7, 2015 10:00:00 AM
Sistemul penitenciar din Romania devine spaima parlamentarilor corupti, cei care dupa ce traiesc o viata in huzur, in libertate, influnetand in stanga si in dreapta, luand mita cu ambele maini, doldora de euro, ajung sa se loveasca de DNA (Directia Nationala Anticoruptie) si acolo incep spaimele.

Dupa ce parlamentarul nostru s-a imbuibat serios, bineinteles ca atunci cand da nas in nas cu organele de justitie, incepe sa se panicheze, sa se sperie. Incepe sa aibe probleme serioase de sanatatate, de care nici macar nu banuia. Tensiune, diabet indus de stress, si orice boala, numai sa scape de sub vizorul organelor de ancheta. Toti o dau cu aceeasi placa zgariata "DOSAR POLITIC". Ce sa mai vorbim atunci de Iuliu Maniu, episcopii martiri: Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Alexandru Rusu şi al cardinalului Iuliu Hossu, cazul episcopilor clandestini, Alexandru Todea, Ioan Ploscaru, a miilor de enoriasi greco-catolici inchisi pentru credinta lor, in vremuri de comunism ateu, femeile care au infruntat inchisorile: dna Elisabeta Rizea, sau toate doamnele din cazul Arnautoiu, inchise, batute si maltrate, si toate celelalte cazri care te inspaimanta, doar cand le citesti sau le auzi povestea. 

Vremea dosarelor politice s-a terminat in decembrie 1989, au mai fost foarte putini condamnati pe nedrept, unul dintre ei fiind Aurel Tundrea, care a trecut la cele vesnice, reusind abia pe finalul vietii sa-si dovedeasca nevinovatia in fata acuzelor de omor aduse lui, dar tot n-a fost liber, eliberat, din cate stiu. In rest, cam subtire e randul celor condamnati pe nedrept.

Au trecut 25 de ani de la asa-zisa Revolutie, eu o consider Revolutie, terminata Lovitura de Stat. Am mai mentionat nu o data, ce inseamna Revolutie (revolta populara) si ce inseamna Lovitura de Stat. Nu am de gand sa ma repet la nesfarsit. Cautati cartea "Istoria terorismului din antichitate la Al-Qaeda", in format pdf in limba engleza prin google search, si veti gasi definitiile de care aveti nevoie. Sa nu ma abat de la subiect, ca imi uit ideile, si chiar nu vreau.

Parlamentarii sunt alesii poporului, care se presupune ca ar trebui sa mearga in Parlament sa voteze legi care sa duca la propasirea neamului, asa cum jura cu mana pe Biblie la investitura. Dar ei, odata ajunsi acolo, la un salar de 3000-4000 de euro, cu beneficii imense, casa/camera de hotel unde sa stea, masina sub fund, telefon, laptop, imprimanta, combustibil si tot ce iti poti imagina si ce nu, ei uita de cei ce i-au trimis, fac jocul murdar al unui grup meschin din partidul lor, ajungand sa fie un grup de crima organizata cu interese mai inalte decat interesele statului. Asta cred ca ar intra deja la tradare nationala, subminarea economiei nationale, iar cei care s-ar gasi vinovati de aceste acuze ar trebui sa infunde puscaria cel putin 25 de ani, fara posibilitate de elibeare conditionata, si confiscarea averii obtinute ilegal.

De ce nu poate ANAF sa ia la purecheat averea intregului Parlament. Fiecare parlamentar sa dea cu subsemnatul de unde are milioanele de euro. Tot ce poti dovedi cu hartii, chitante ca ai facut cinstit, sa-ti ramana, tot ce ai furat, pana la ultimul ban, furat, primit mita, sa fie confiscat si intors in visteria statului. Din banii aia confiscati, sa se dea salarii doctorilor, sa nu mai mearga afara, sa se plateasca profesorii, sa se amenajeze scolile, sa se investeasca in cercetare.

Nu mai departe de acum o saptamana-doua se plangea doamna Udrea de conditiile din penitenciar. Ce sa zica cei inchisi pe nedrept in regimul comunist, femei, barbati, copiii, batuti, maltratati, unii decedati in conditii mizere si de teroare de puscarie? Pai de la viata de huzur pana la penitenciar e cale lunga. Zilele trecute, doamna Ridzi se plangea de aceleasi conditii de incarcerare. Trebuia sa te gandesti de doua ori, de o mie de ori, inainte sa iei mita 1 leut, ca vei ajunge acolo, si va fi naspa de curul tau. Acum stai si suporta consecintele.

Ce nu inteleg eu din tot sistemul asta juridic, e de ce condamnatii de lux, vezi Lotul conducatorilor de cluburi, Voiculescu, Nastase, cat a fost la parnaie, Udrea, Ridzi, au conditii mai ceva de cum au unii acasa si se plang: au mancare gratis, acasa trebuie s-o cumpere; au internet/tv gratis, afara, in libertate trebuie platit. Eu de exemplu platesc lunar la RCS-RDS o suma de aproximativ 120 de lunar, pentru telefonie, internet, televiziune, pe niste canale care nici macar nu ma incanta: am Antenele, cacat, mizerie, cocalarism; am Pro Tv, filme proaste ce se repeta din 3 in 3 luni; una dintre singurele televiziuni ce ma incanta e TVR. Are emisiuni faine, gen Memorialul Durerii, Jurnal de Front, pacat ca nu se mai face Reflectii Rutiere. Bagati-o inapoi in grila de programe. Asta asa ca o paranteza.

Plus, condamantii de lux, in fiecare zi, au timp sa scrie pe bloguri, sa acuze. Ia ia-l pe el condamnat la parnaie, fie ca e el, Voiculescu, Becali, Dan Diaconescu, cazut ieri in 5 ani si sase luni, confisca-i averea obtinuta pe nedrept din abuzuri, santaje, mita, de orice fel, si trimite-l la munca sa acopere prejudiciul creat statului, la lopata, la sapat santuri pentru autostrada, ca tot n-avem deloc, si platim scump/ km, sapat santuri pentru fundatie de bloc, zi lumina, de cum se mijeste prima raza de soare, pana cand apune soarele, si da-i termen de gandire si reflectare, la ce a facut in libertate, cand da la lopata/ cazma, sa nu aiba timp sa scrie carti sa iasa mai repede. Ce cacat de buna purtare mai e si asta?

Nazistii au scris la Auschwitz: ARBEIT MACHT FREI! Munca te face liber. Majoritatea celor care au fost persecutati de nazisti sub acest slogan, nu au ajuns sa se vada liberi. Ia da-ti-le de lucru, imbuibatilor astora de viata buna, politicieni corupti condamnati la parnaie, 3, 5, 10 ani cat au de ispasit de muncit la greu sa nu poata duce.13. NIHIL SINE DEO - Nov 13, 2014 6:30:00 PM
Eu nu obisnuiesc sa amestec lucrurile, in cazul de fata religia cu politica, dar veti vedea, la sfarsitul postarii unde vreau sa bat. Pana atunci, cred ca stiti, ca fiecare Casa regala are un blazon, iar blazonul are are un motto semnificativ. Ei bine, NIHIL SINE DEO, adica NIMIC FARA DUMNEZEU, este motto-ul Casei Regale de Romania, care de foarte curand, am inteles ca s-a desprins de Casa de Hohenzollern-Siegmaringen, din care se trageau primii doi monarhi ai Romaniei, Carol I si Ferdinand. 
Stema Regatului RomanieiSe stie, ca perioada monarhica a fost pentru Romania, din 1866 pana in 1947 perioada in care Romania a fost modernizata si unificata ca stat national. Monarhia este o institutie care aduce prestigiu, o anumita eticheta, Comunismul, adus din rasarit, de marele tatuc rus, cu forta tancurilor a fost pentru mai bine de 50 de ani de rau augur pentru Romania. In aceasta perioada rosie, elita politica si ecleziastica,  oameni respectati si a caror parere era ascultata a fost trecuta la index, iar ei, cei care si-au sacrificat totul pentru tara au fost facuti ca paria, persona non-grata, indezirabili, dati uitarii, urati, si in cele din urma exterminati. 
Asa-zisa Revolutie din 1989, cu iz puternic de lovitura de stat, a dosit sa puna capat "liniei dinastice" a Partidului Comunist Roman, dar multi nu realizeaza faptul ca FSN - PDSR - PSD, cu elita ei, Iliescu - Nastase - Geoana, si acum Ponta continua linia rosie, comunista si malefica pentru tara. Si mai are tupeu, Ponta, la dezbaterea pentru fotoliul de la Cotroceni sa pomeneasca numele Cardinalului Iuliu Hossu 
Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, cardinal in pectore

si faptele marete pe care acest episcop, greco-catolic, huiduit de comunisti, de stramosii lui, comunisti rosii, inchis, chinuit, torturat, batut si ucis. Eu l-as fi batut una pe Ponta, in direct, i-as fi tras un pumn in moaca lui de "Mickey Mouse" si i-as fi interzis sa il pomeneasca pe acest om cucernic, care a fost Iuliu Hossu. 
Romania dupa 1989, a fost mereu condusa prost si gresit, desi oamenii isi doreau sa o duca mai bine si aveau intentii bune. Dar cum spunea, un profesor de-al meu din liceu "Drumul spre iad e pavat cu bune intentii." Conducatorii romani, asa-zisi democratici, dar rosii la suflet si in gandire, desi au juramant in care ar trebui sa puna mai presus de orice, interesul statului, pun interesul propriu si personal, in jefuiri, hotii, minciuni. Daca chiar ar fi bine intentionati si interesati ca romanii sa o duca mai bine, l-ar intreba constant ce ar dori, in plebiscite si referendumuri. Unul dintre acestea ar trebui instituit pe tema reinstaurarii monarhiei in Romania. 
Regimul rosu, comunist, dintre 1947-1989, a avut grija sa denigreze si improaste cu noroi, atat membrii casei regale ca si realizarile acesteia. Totusi ar trebui realizata o campanie onesta, in care sa se spuna concret ce inseamna monarhia, ce face monarhul in cadrul sistemului monarhiei constitutionale. Avem un monarh, pe Mihai, care a fost fortat sa abdice, dar prea batran pentru a conduce destinele unui stat in calitate de monarh, insa avem in Casa Regala o noua generatie, Altetele Sale Radu si Nicolae al Romaniei: 


Alteta Sa Printul Nicolae de Romania Ar trebui sa citim mai multe carti de istorie despre educatia pe care o primeste un print. De exemplu, Alexandru, Marele Duce al Rusia exemplifica in cartea sa "Once a Grand Duke" aparuta la Paris in 1932, educatia pe care o primea el ca print in Rusia tarista. El explica, dand unele exemple despre rigiditatea sistemului de invatamant primit prin tutori particulari de catre printi: eticheta stricta, invatarea limbilor straine si nu numai, sau chiar dineurile cu membrii curtii. Un print stie ce trebuie sa faca si cand, fiind invatat de mic sa reactioneze chiar in cazuri neprevazute. 
Avem un premier, care ne duce cu mai mult de 150 de ani inapoi cu invatamantul, si acum vrea sa ne fie presedinte, sa ne duca inapoi la 1948. Vazand ca exista o mare problema in ultimii ani, in randul elevilor de a-si lua examenul de bacalaureat, care sa fim de la bun inceput intelesi, era inca de la fondarea invatamantului superior in Principate, conditia principala de admitere la Academii, el, Mister Mickey Mouse Ponta, 
Victor Ponta, premierul Romaniei

plagiatorul sef al patriei, cu scop electoral s-a gandit sa elimine necesitatea absoluta a diplomei de bacalaureat pentru admitere in invatamantul superior. 
Iata ce propun eu, ca sa scapam la fiecare 5 ani de scandalul politic la care asistam, in care romanii sunt mintiti si fraieriti, in fiecare campanie electorala pentru Cotroceni: societatea academica romana sa aduna semnaturi printr-o petitie pentru efectuarea unui referendum pentru reinstaurarea monarhiei. Campania sa spuna adevarul despre beneficiile pe care o monarhie si casa regala le pot aduce in viata unui stat, de la prestigiu, la stabilitate, prestanta. Sa facem referendumul, care datorita mai sus mentionatului Ponta, are un prag de trecere de 30%  si nu mai e de 50+1%, si sa schimbam constitutia si sa reinstauram monarhia. 
Intrebare pentru comunistul Iliescu: De ce nu l-a lasat pe Majestatea Sa, Regele Mihai sa vina in Romania, prima oara, el fiind cetatean al Romaniei, nascut in Romania. 
Sa va zic eu de ce? Ii era frica, de imaginea majestatii sale, de prestigiul sau, de puterea sa, ca ar putea veni sa ii fure puterea, ciolanul, la care el, Iliescu, ravnise foarte mult si l-a ucis pe Ceausescu pentru asta. 
Sunt ferm convins ca Romania ar avea un alt drum in viata politica europeana, ca monarhie constitutionala, decat ca republica, in care se cearta mereu pe ciolan, si politicienii nu fac nimic pentru tara.
14. Masurile guvernului Ponta, in materie de Educatie, pur ELECTORALE - Sep 11, 2014 11:55:00 AM
Guvernul Ponta, format din vezi Doamne, cei mai corecti si competenti oameni, alesi pe spranceana de premier se pare ca si-o da serios cu stangul in dreptul. Ultima boacana pe care a facut-o acest "distins domn" care cica e premier, pe langa ca a plagiat, si n-ar trebui sa fie unde e, mai trage si invatamantul universitar in jos dupa el. Ce si-a imaginat el: hai sa le dam posibilitatea looserilor, care nu-si iau examenul de bacalaureat sa se inscrie la facultate, fara bac. Ce e bac-ul? Doar o foaie de hartie, nervi intinsi la maxim in fiecare an ca generatia respectiva 67% il pica. Am o intrebare, pentru el: El cum a intrat la facultate, fara bac? La master, fara diploma de licenta? La doctorat, fara diploma de master? Ca stim cu totii cu l-a absolvit doctoratul: Magna Cum Laudae in Copy/Paste. 
Si atunci a venit cu o idee, cel mai okos si mai cinstit dintre premierii Romaniei. Hai sa modificam legea educatiei nationale. Si au bagat acolo, mai multe prevederi, care dauneaza imaginii si prestigiului invatamantului de la noi din tara. Una dintre gaselnite a fost eliminarea obligativitatii de a avea examenul de bacalaureat luat la inscrierea la facultate. O miscare foarte proasta, as spune. De ce, va intrebati: in momentul in care va iesi de pe bancile universitatilor prima generatie care intra fara bac, invatamantul superior romanesc face un salt inapoi in istorie de 175 de ani. De cand exista invatamant superior in Romania, imediat dupa Unirea Principatelor la 1859, admiterea la academie sau la universitate se facea pe baza examenului de maturitate luat, azi bacalaureat. diplomele celor care pana acum au invatat din rasputeri si au tras, vor ajunge fara valoare, pentru ca vor fi echivalente cu ale celor care au fentat sistemul gratiei masurii Ponta. Sa nu ne miram apoi, ca vom fi exclusi din Tratatul de la Bologna, care face posibila recunoasterea diplomelor universitare romanesti oriunde in Europa.Se vede cat de destept e acest premier-hot intelectual, pentru ca asa e denumit plagiatul, furt intelectual. Bubuie nu alta! De prostie, de incompetenta. El a luat aceste masuri, pentru ca cei care ies de bancile invatamantului preuniversitar, din licee sa se poate duce linistiti la facultate, si sa isi asigure un capital electoral. Va spune in campanie: "Cine va permis sa va inscrieti la ce facultate doriti, fara examen de admitere si fara examen de bacalaureat luat?" "Eu! Alegeti-ma pe mine si va va merge bine!"


Atunci scoala superioara romaneasca nu va mai fi in stare sa creeze elite, asa cum ar trebui, ci doar cretini, tampiti si sa mareasca mai tare rata de analfabetism din Romania, care din pacate, e printre primele din Europa. Deci ne vom cretiniza si ne vom recomuniza. Vom ajunge inapoi, dupa 25 de ani, inainte de 1989, poate chiar mai rau. 
Elitele sunt cele cale ar trebui sa conduca destinele unei tari, nu niste cretini, niste hoti, de tot felul, asa cum se dau mari ca sunt guvernul de cinstiti al lui Ponta. Alegerea pozei din articol e simbolica. Ne intoarcem intr-un regim rosu daca nu deschidem bine ochii, si tot noi vom avea de suferit. 
15. Din nou despre politica... - Feb 26, 2014 12:11:00 PM
Mediul politic in Romania este un loc un de te imbogatesti, cel mai rapid, si cel mai usor. S-a dovedit in ultimele luni, ca suntem condusi de niste analfabeti, unii dintre ei. Oamenii poltitici ar trebui sa fie alesi pe sprinceana. Ar trebui sa fie cateva criterii de eligibilitate pentru ca o persoana sa ajunga politician: sa aiba o facultate, cel putin, in domeniul economic, drept sau istorie si sa fie un om bogat. Bogatia sa poata fi dovedita pana la ultimul ban, prin documente, care sa ateste ca este un om cinstit.
Alegerile parlamentare ar trebui sa puna accent pe persoana pe care o alegi, nu pe o lista, sa fie vot uninominal. Cel care e ales sa stie sa vorbeasca limba romana corect, sa faca ce promite in campania electorala, iar aceasta sa fie facuta strict pe banii candidatului, ca pe vremea romanilor, prin evergetism. Pe langa ca primesc bani de la bugetul de stat pentru campanie, au si niste salarii si beneficii de te doare capul: cazare in Bucuresti in vila de protocol unde platesc un mizilic chirie. (Stiti cat costa o chirie, in provincie, la Targu Mures, in apartament de 2 camere pentru un student, si ala minimalist utilat? 200 de euro/ camera. Voi, cacatilor de politicieni, cat platiti la Bucuresti pentru o casa de protocol chiria pe luna?); masina sub fund, benzina la discretie, laptop (500 de euro pe putin),  telefon (ultimul model de Samsung/ ASUS/ IPHONE plus abonament), imprimanta, consumabile. Toate astea pentru aproape 600 de parlamentari, plus sa nu calculam pe membrii cabinetului parlamentar, ca ajung la 2500 de persoane, pe putin. 
Parlamentarii ar trebui remunerati dupa prezenta la sedinte, initiative de legi intr-o luna, luari de cuvant relevante pe dezbatere legislativa, pe voturi pe care le dau. Cei care ne conduc n-ar trebui sa aiba membrii de familie in organizitii/ asociatii controlate de parlament/ guvern. Vezi cazul Chitoiu cu sotia la ASF. Prezenta la sedinte sa fie oblgatorie. Ai lipsit odata, lasi 25 % din salar, la a dooua abatere intr-o luna lasi 50%, la a treia lasi mandatul. Singurul caz in care poti lipsi e sa fii cand esti bolnav cu febra in pat sau spitalizat. In rest fii acolo prezent. Eu daca as lucra si as lipsi odata de la lucru sau nu mi-as face treaba as fi i penalizat cu 30% din salar, iar la a doua abatere, zburat. Voi va faceti de cap. Cititi presa mondena, dormiti, sforaiti, mai un porn, ceva. 
Si voi nu sunteti in stare sa creati locuri de munca. Ponta se lauda la o vreme, ca impulsioneaza angajarea tinerilor. Minciuni! Eu, de exemplu, sunt un inca tanar, am facultate si doua mastere, unul in biblioteconomie si arhivistica, persoana cu handicap grad II si sunt somer de lux. Nu-mi pot gasi de lucru in domeniu, ca toate locurile de bibliotecar sunt in domeniul bugetar, sunt blocate. La universitate unde am lucrat nu poate anjgaja, desi sunt 5 locuri libere in biblioteca la personal. Si eu stau si somez. Si cat am lucrat am luat salar 1000 de lei pe luna. Cu banii aia trebuia sa traiesc, sa platesc facturi. Credeti ca se poate cu 2000 de lei pe luna (1000 eu, 1000 mama) trai in Romania, decent? Ia sa renunte parlamentarii la salariile lor de 5000 de euro pe luna si toate privilegile ce le au pentru o luna si sa traiasca cu 1000 de lei salar. Sa-i vad!

Guvernele Ponta in loc sa guverneze tara nu au alt interes decat rasturnarea lui Basescu. Guvenele lui Ponta de cinstiti e plin de corupti. Toti ar trebui sa treaca pe puscarie. Vreo 25 de ani. Suntem condusi de o ceata de oameni incompetenti care nu stiu sa faca nimic altceva decat sa dea vina pe Basescu. Da` cu turnatorul ala din propria ograda ce aveti de gand sa faceti, domnule Ponta? Cu plagiatul dumneavoastra cu ramane? Stiti care e pedeapsa pentru plagiat? Amenda si inchisoare. E furt intelectual, domnule Ponta! Daci locul dumneavoastra nu ar trebui sa fie ca prim-ministru, ci sef de celula, penru vreo 10-15 ani. 
Avem in parlament tot felul de lichele, care nu fac altceva toata ziua decat sa-si urmareasca propriul interes si inavutire, uitand ca la inceput de mandat au jurat sa duca tara si neamul spre propasire. Isi voteaza legi cu dedicatie, isi numesc oameni in functii importante, care iau prime de 44.000 de euro. Ce dracu` o facut ala de la ASF pentru tara asta, sa merite 44.000 prima de sarbatori si salr de 25.000 de euro pe luna? 
Profesorii sunt batjocoriti cu salarii de mizerie, medicilor rezidenti le-au scos ochii cu o bursa lunara de 160 de euro, pe care nici macar nu le-au dat-o, olimpicii cu medalii de aur la fizica, matematica, chimie nu-si primesc bursele, si daca le primesc sunt burse de toata rusinea. Sportul l-au ingenuncheat total. Avem cativa care incearca sa lupte cu sistemul, dar e foarte greu.  Ei sunt cei carora  trebuie sa le rasplatiti eforturile cotidiene. 
Avem un exemplu in Ucraina. Doamna Timoshenko prin discursul ei si prin vointa ei da clasa intregii clase politice din Romania, care timp de 25 de ani nu a incetat sa fure tara asta frumoasa, sa ne minta si sa ne falimenteze. De ce in Romania nu se poate face ceva, sa ii indepartam pe mosorogii hoti si comunisti, si sa promovam tinerii in politica, sa curatam tara de gunoiul politic, de pleava, de plagiatori. Nu suntem in stare sa contruim autostrazi sa atragem turisti. Treziti-va guvernantilor! 
USL s-a rupt. A fost coabitare monstruoasa intre neocomunisti si liberali. Saracul Bratianu cred ca s-a invartit in mormant si n-a avut pace pana nu s-a rupt USL-ul. PSD acum cauta din nou ajutor la UDMR, si iar vin astia cu ideile lor de separare etnica, a statului, a universitatilor (vezi UMF Targu Mures) ca santaj politic. 
PNL daca e destept acum, ar putea incerca unificarea tuturor partidelor de dreapta in jurul unui nucleu, si sa invinga la prezidentiale si la parlamentare PSD definitiv. 
La final, cu dedicatie, pentru toata cloaca politica din Romania, analfabetii, profitorii, lichelele care ne guverneaza: 


16. Politica e o curva... asta se stie - Feb 10, 2014 9:53:00 AM
Ciao, tuturor cititorilor blogului meu. Astazi am de gand sa tratez mai multe teme care se leaga oarecum una de alta si care afecteaza politica de la noi: traseismul politic al celor din Parlamentul Romaniei, modalitatea de votare si putin despre sistemul electoral al Romaniei. 
Faptul ca esti membru in partidul X, care te propune sa candidezi pentru alegerile parlamentare, reprezentand acel partid, ii promovezi "doctrina" (in Romania, nu stiu daca exista un partid la care sa poti spune ca isi  axeaza ideologia politica pe doctrina) si stai 3 ani jumatate in Parlament, fara nici o initiativa parlamentara, fara sa iei cuvantul macar la o dezbatere parlamentara, si votezi ca o oaie, dupa cum iti dicteaza seful de partid sau seful de grup parlamentar, fara sa ai o opinie, si brusc te trezesti ca imaginea taq a scazut considerabil in cei 3 ani si jumatate. 


Ce sa faci sa revii in interesul oamenilor? Treci in alt partid, motivand ca nu te mai simti bine in partidul care te-a incalzit 3 ani si jumatate cu un salru de parlamentar, salariu care nu e de 1000 de lei. Interesant e insa faptul ca in loc ca el sa iti pierzi locul de parlamentar, mandatul, pentru gestul de a fi fugit dintr-un partid si a te inscrie in altul, tu ramai parlamentar pentru partidul care pana atunci il blamai si scuipai, iar fostii colegi devin acum tinta invectivelor si injuriilor tale. 
Ca la noi, la nimenea! Lor, traseistilor, le convine, ca astfel vine banul in continuare. De ce nu se fac criterii de performanta si pentru parlamentari. Salariul unui parlamentar sa fie luat in considerare in functie de prezenta lui la sedinte, activitatea lui (initiative legislative, luari de cuvant, opinii si dezbateri aduse, voturi pe propuneri) ca intotdeauna cand arata sala aia a Parlamentului, cei mai multi dintre alesii sa ne reprezinte dorm, casca, verifica e-mail, se uita la pornosaguri sau citesc presa, in loc sa fie atenti acolo. 
Un alt punct slab e votarea la mai mlte maini. Cei care  sunt prinsi ca voteaza pentru colegii lor ar trebui exclusi amandoi, si cel ce voteaza, si cel pentru care voteaza si amendati cu salariul pe doua-trei luni, sa ii usture, ca a doua oara sa nu o mai faca. Votul trebuie sa ramana individual pentru ca fiecare e diferit de colegul sau in gandire, are alta constiinta, alt mod de a gandi, deci nu poti sti cum ar vota colegul tau. 
Se apropie cu pasi repezi doua alegeri anul asta. Alegerile pentu Parlamentul European si alegerile prezidentiale. Va spun de pe acum sa nu avem discutii atunci, ca alegerile vor fi suspectate de frauda, din partea unuia sau altuia dintre partide, si va spun si de ce.
1. In primul rand nu se stie exact cati alegatori cu drept de vot sunt in Romania, ceea ce lasa loc la frauda; 2. Votul nu este obligatoriu, astfel incat neavand exact numarul exact de persoane cu drept de vot, la final nu poti sti cat de mare e frauda. Avand vot obligatoriu elimini doua lucuri: a: posibilitatea de frauda - stiind numarul de alegatori ti-e imposibil sa-ti iasa mai multi la numaratoarea buletinelor de vot votate; b: nemultumitii  -  de obicei sunt aceia care dorm si nu ies la vot si dup-aia tot ei sunt cei care fac bot, ca nu le convine situatia. N-ai fost la vot NU ai dreptul sa fii nemultumit. Daca ai dormit in ziua votului, dormi in continuare. Votul in Romania ar trebui sa fie obligatoriu cel putin 50 de ani, pentru crearea unei constiinte politice puternice si sanatoase in randul cetatenilor. Cel care n-ar merge ar trebui pedepsit si amendat serios. Ar intra si bani la bani bugetul de stat astfel. Ganditi-va astfel, ca au murit oameni nevinovati in Decembire 1989, la Timisoara, pentru ca Ceausescu sa fie rasturnat din scaunul de care tinea cu dintii, si peste tot in tara, la Brasov, Sibiu, Bucuresti, Arad, Iasi, Oradea si nu numai. Cel batut/ranit/ impuscat/ucis putea fi ruda cu oricine dintre noi, in acele zile nebune. Macar in memoria lor sa facem ceva pentru tara asta, daca nu pentru cei care traiesc in ea sau pentru copii nostri. 
17. Finalmente, Becali a ajuns unde merita... la inchisoare - May 23, 2013 2:00:00 PM
Buna ziua, tuturor!,

Nu am mai scris de cam multisor si evenimente s-au intamplat cu duiumul. Cel mai rasunator si mai important e acela al condamnarii lui Gigi Becali la 3 ani cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. In sfarsit, cineva a realizat ca acel schimb a fost facut ilegal, iar complicii se afla la parnaie. Se pare ca vin nori negri deasupra fruntii lui Becali si a cazierului sau. Un nou dosar, pare sa se incheie nefavorabil, iar acela va adauga ani sentintei de acum. Cazul "Valiza" - 1.7 milioane de Euro.


Desi in ziua sentintei, Becali a declarat ca e resemnat ca se impaca cu sentinta, totusi a sucit-o ca la Ploiesti si a mentionat ca va cere gratiere de la presedinte si va intenta proces la CEDO. Sentinta e definitiva, domnule Becali! Resemnati-va cu asta. In plus, el, oierul cel bogat, se crede smecher, odata intrat la parnaie. Vrea conditii lux! Sa fie pus la comun cu toti infractorii de teapa lui sa traiasca adevarata experienta de puscarie, nu aceea de vacanta de lux 3 ani. Sa fie pus sa spele WC-ul cu periuta de dinti, sa mature curtea penitenciarului imbracat in zeghe, sa tremure ca varga cand face dus, ca nu cumva sa scape sapunul. Fara televizor, fara internet, fara nimic. Strict ce i se permite unui cetatean de rand, care e inchis si el pentru aceeasi fapta. Nu e si el la fel ca si  orice cetatean egal in drepturi cu X? Ba da. Atunci de trebuie facut pentru personalitati sau oameni bogati, regim preferential, care costa in plus statul roman?
Cine e Becali sa primeasca lux in puscarie? Nu e si el un cetatean condamant la fel ca si saracul X, din corpul de la comun? Sa vina sa ne rada in nas si sa ne zica ca e mai bine in parnaie ca si acasa? Pentru ca e bogat se crede superior, e arogant. Sa vedem daca ii va fi sters zambetul dupa o luna de detentie. Gata fratilor! E inchis! Ce-i mai acordati atentie? Dosarul e inchis! El trebuie acum sa-si ispaseasca pedeapsa. Lasati-l s-o faca in tihna, linistit si cu demnitate. Ce tot ii cautati in coarne? Cetateanului X, din aripa vecina de ce nu i se acorda atata atentie, pentru aceeasi infractiune?
18. Toate drumurile duc la... spital - Apr 23, 2013 12:00:00 PM
Romanul este poate cel mai necinstit, taraganator, mincinos, hot, nepasator, inventiv dintre popoare. Si va spun si de ce. 
In ultima vreme, dosarele penale ale politicienilor se inmultesc, vazand cu ochii. Avem printre posibilii puscariabili asa: Liviu Dragnea - cercetat de frauda la referendum, momentan in Guvern, dat ca posibiil premier; Gigi Becali - faimosul dosar Valiza cu 1,7 milioane de euro, sechestrare de persoane; Catalin Voicu - condamnat; Adrian Nastase - condamnat la 2 ani, iesit dupa 8 luni de "inchisoare"-lux cu televizor, internet si alte beneficii dupa o frauda de 1 milion de euro; dosarul Transferurilor, cu celebrii cercetati penali: Victor Becali, Ioan Becali, Mihai Stoica, George Copos, Cristi Borcea, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu; Ponta ar putea intra aici cu al sau plagiat - plagiat pedepsit cu inchisoare intre 6 luni si 7 ani si amenda penala; Ion Iliescu, instigare la violenta in mineriade; Dan Voiculescu a.k.a.Felix; Vasile Balint si fratele sau, a.k.a. Sile si si Nutu Camataru - camatarie, organizarea de grup de criminalitate organizat; Mircea Dragomir si Mircea Sandu - fraude, abuz in serviiciu, ruinarea fotbalui romanesc; si toti cei care se stiu cu musca pe caciula, aici fiind doar o parte din lunga listacei pe care mi-am amintit la prima clipita.
In Romania, in momenul cand te trezesti cu urmarire penala pentru faptele tale, prima gaselnita e sa zici ca e dosar politic, cel intentat impotriva ta. Nu cumva sa te gandesti mai bine ce ai facut in trecut si sa vezi cu un realist si obiectiv, faptele, si daca ai gresit sa zici: Da, am gresit. Imi cer scuze! Dau inapoi prejudiciul creat. Nu, noi, romanii o dam inainte cu minciuna, ascunderea faptelor sub pres sa nu fie gasite. 
Apoi, in momentul in care ti se intenteaza proces, spui ca esti nevinovat, curat ca lacrima. si ca vrei sa se termine cat mai repede tarasenia asta. Dar romanul stie in sufletul sau, ca legea are portite si ca poate fi driblata la maximumsi chiar pacalita. Cercetatul sau inculpatul, in loc sa se duca la termenele de proces, sa scpe cum a declarat, cat ai repede, ce face? Se eschiveaza vreo 3 termene, care trec in aproape un an, apoi vine o data spune ca nu e pregatit, el n-are de unde sa stie ce s-a discutat in sedinta dejudecata, daca sfidator si arogant lipseste de la termen, si iar se amana. Pe cand se pregateste, spune el, iar lipseste un an din instanta, si iaca asa procesele dureaza cu anii, condamnarile vin greu. Ar trebui instituit, cu titlu obligatoriu, ORICE PERSOANA CARE E CHEMATA IN INSTANTA SA POATA LIPSI O SINGURA DATA, DE LA AUDIERI SI ACEEA PE MOTIV SERIOS, SPITALIZARE. Daca nu se prezinta la prima, la a doua sa fie adus de fortele de orine si acuzat de sfidare a curtii, si pedeapsa sa fie o saptamana in arest; termenele sa fie mai scurte, din momente un proces a inceput, doua saptamani.  In doua saptamani, fie ca esti procuror sau avocat al apararii trebuie sa iti gasesti timp sa areti ca inculpatul/ clientul tau dupa caz cum pledeaza si sa poti aduce dovezi noi. Asa cum e acum, nu se stie ce dovezi s-au prezentat de la un termen la altul, ba sunt contestate  dupa 6 luni. Aici se vede ca le place sa-si taraganeze situatia la nesfarsit. Un proces ar trebui sa dureze maxim doua luni, nu ani intregi, cand in unele cazuri, fapta se prescrie. Ar trebui sa existe infractiuni pentru care sa nu existe prescrie, sau pedepse cu suspendare: crima, de orice fel - ai omorat un om sa stii ca pedeapsa invitabila e puscaria; furtul, frauda si evaziunea fiscala - puscarie; neplata amenzilor - n-ai platit 5 amenzi, faci intre 1 si 3 luni de inchisoare, in functie de cuantumul acestora; coruptia - puscarie, darea si luarea de mita- puscarie si altele. Pedepsele ar trebui sa se aplice tuturor categoriilor de oameni, oameni de rand, functionari, politicieni, magistrati.
Suntem cei mai mari mincinosi. Azi spunem un lucru, poimaine o invartim ca la Ploiesti si nimic nu se intampla. Ponta, ar intra cu brio la categoria asta; avem cei doi fosti ministri, cel de finante din Guvernul Boc si inca unul, nu-mi mai amintesc, care au recunoscut public ca ne-au mintit. Nu tu demisie, nu tu proces, nu tu nimic. Au scapat cu basmaua curata. Pentru ei pedeapsa trebuie sa fie aspra pentru ca au jurat cu mana pe Biblie sa duca tara la propasire, si ei nu au facut-o. Meritau 10 ani de inchisoare cu executare, cel putin pentru tradare. Tradezi interesele statului si ale cetateanului. Aici am aratat sa suntem un popor mincinos, nepasator de soarta noastra. 
La capitolul inventivitate stam cel mai bine. In momentul in care un personaj e condamnat, drumul lui spre parnaie trece prin spital. In sala de judecata i se face deja rau si ajunge la spital, scotand la iveala laturra bolnavicioasa si subreda a lui. Bine ca pana ce a furat si a comis infractiuni nu a avut nimic, ba se dadea mare si tare. In momentul cand se vede cu justitia in fata, si condamnat, e bolnav. Are toate bolile pamantului posibile si imposibile, care nu permit incarcerarea lui. poate asta e si strategia. Fur si fraudez ca nu pot face altceva, ca sunt bolnav. De ma condamna, le zic ca sunt bolnav si scap de parnaie. 

19. China suparata pe SUA - Apr 21, 2013 2:30:00 PM
Desi China sustine ca este impotriva masurilor si testelor nucleare sustinute de regimul comunit de la Phenian, si tocmai ce a trecut printr-un cutremur devastator, pare ca are puterea sa ia masuri in zona Asiei de Sud-Vest, cu o mana de fier. s-a saturat de prostiile facute de aliatii lor nord-coreeni, dar nu uita ca are in coaste o amenintare mare din parteea puternicei si hegemonicei  SUA. Acum o saptamana, exact marti, The Guardian titra ca, China priveste cu ingrijorare la asa-numita reechilibrare a puterii SUA in Asia de Sud-Vest, pe fondul sustinerii de catre aceasta a unor state ca Japonia, Vietnam si Filipine in disputele teritoriale ce le au statele vecine sau insusi cu China. 
 In plus mai este si intaietatea economica, disputata de cele doua tari. SUA, in plina criza economica pierde teren in unele domenii in detrimentul Chinei, care face incvestitii majore de capital in Europa si ia fata mai ales in domeniul tehnologiei Statelor Unite. 

In aceste conditii, China, desi nu sustine activitatile Phenianului, se poate supara, si intr-o dimineata, dupa o noapte nu prea odihnitoare si agitata, ar putea lansa un atac impotriva Japoniei, iar mai apoi sa apeleze la rachete impotriva SUA, si sa impulsioneze aliatul nord-coreean sa faca acelasi lucru.
Daca acest lucru s-ar intampla, in conditiile in care si Rusia are un dinte impotriva SUA, ar putea sari in ajutorul vecinului sau sudic, si ecuatia in zona ar fi rezolavata, in proportie de 90%. 
Nu stiu cat timp vor mai avea putere americanii sa joace rolul de justitiar planetar, fiind in adanca criza economica. Exista in mod cert un conflict intre civilizatii, intre puncte de vedere diiferite privind politica externa si strategia. SUA nu se multumesc sa stapaneasca intreaga planeta, sa o dirijeze, in timp ce pe chinezi sau rusi, intereseaza doar zona adiacenta pentru control. 
Nici relatiile ruso-americane nu stralucesc. Sa ne amintim divergentele pe tema scutului sau problema inchiderii robinetului de gaz, in plina iarna. Aceasta ultima masura ar face ca intreaga Europa sa dardaie serios de frig de  frig daca supara Rusia. 


20. Incepe sau nu azi cel de-al III-lea razboi mondial, de data asta, nuclear? - Apr 10, 2013 6:18:00 AM
Daca pentru a pune sfarsit celui de-al doilea razboi mondial a fost nevoie de bomba atomica, Little Boy la  Hiroshima in 6 august si Fat Man la Nagasaki pe 9 august 1945, pentru a putea invinge Japonia,

Norul ciuperca provocat de "Little Boy" la HiroshimaNorul ciuperca provocat de "Fat Man" la Nagasaki

iata ca la 68 de ani distanta, arsenalul nuclear proliferat de tari precum Coreea de Nord, Iran, tind sa duca la inceputul unui al treilea razboi, dar de data aceasta, unul controlat din butoane si bombe nucleare. Se pare ca omenirea nu a tras invataminte din urmarile produse de cele doua bombe nucleare plasate pe teritoriul nipon de catre aviatia americana cu scopul de pune capat unui razboi lung si foarte istovitor.

Coreea de Nord, in ultima vreme isi arata tot mai puternic coltii de tara cu arsenal atomic, cu scopul de a ataca SUA, Coreea de Sud si eventual aliatii acesteia. Ultimul avertisment al guvernului de la Phenian a fost dat tuturor tarilor ce au misiuni diplomatice in Coreea de Nord, sa isi retraga personalul, pentru ca incepand cu 10 aprilie, adica de azi, ei nu mai raspund de siguranta personalului diplomatic. 
Ultmele zile, aduc o escaladare a tensiunilor. Coreea de Nord anunta cu un nou test atomic; China, aliata ei provoaca Japonia, patrunzand in apele teritoriale nipone, care ca si raspuns la avertismentul nordcoreean de test nuclear, aduce in mod preventiv rachetele Patriot la Tokyo si in sudul arhipealugului pentru a putea dobori in timp util orice racheta nord-coreeana. 
In contextul in care, China si Rusia se declara ferm impotriva unui nou test nuclear in peninsula coreeana, Coreea cam ramane singurica a lupta impotriva SUA. Dar sa nu uitam ca mai este o tara care nu se supune interdictiilor de proliferare a armelor nucleare, ostila SUA, si aceeea e Iran. Daca aceste doua state belicoase, Coreea de Nord si Iran, si poate si Pakistan, ca tara musulmana va sustine o eventuala alianta a Iranului cu Phenianul, impotriva imperialistilor de americani.

 


Daca aceasta alianta strategica impotriva SUA si a lumii occidntale va prinde contur, atunci poate China se poate razgandi oricand si se intoarce impotriva SUA, sustinand eforturile Phenianului. China isi doreste foarte mult acea insula din Marea Chinei, dar si hegemonia economica a lumii. Cum nici rusii nu preau stau bine in relatii cu americanii, suparati de scutul anti-racheta din Romania, si ei ar putea imbratisa cele eventual 3 tari rebele in lupta contra hegemonicei si puternicei SUA.

Cum va reusi in cele din urma SUA sa tina piept nebuniei din Asia. Aici va interveni ajutorul celorlate state din Europa care mai detin arsenal nuclear: Franta, Marea Britanie, India, Israel, Germania, Olanda Turcia si Italia.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin a atras atentia ca izbucnirea unui conflagratii mondiale, pe baza de lansare rachete, din Coreea de Nord, poate avea cu consecinte mult severe decat le-a avut accidentul de la Cernobil, care va aprea doar o joaca de copii.

Asadar sa asteptam sa vedem ce ne rezerva ziua de azi, cu privire la amenintarile venite din Asia de Sud-Vest si sa speram ca lucrurile se vor domoli.
21. Despre chestiunea Tinutului Secuiesc - Feb 8, 2013 1:00:00 PM
Buna ziua!, tuturor cititorilor blogului meu politic. Azi am de gand sa vorbesc despre problema arzatoare a Tinutului Secuiesc.

Stim cu totii de unde porneste aceasta problema. Transilvania a fost aproape 1000 de ani sub administrarea Ungariei, incepand cu sfarsitul secolului al X-lea si inceputul secolului al XI, cand s-a terminat, ceea ce maghiarii numesc Honfoglalas, adica cucerirea Transilvaniei. Pana la Tratatul de la Trianon, din 1919, Ungaria a condus si administrat Transilvania, cu ajutorul sasilor si a secuilor. 

Secuii, au fost adusi de coroana maghiara in scop defensiv, si asezati in trecatorile Carpatilor pentru a le apara in fata invaziei tatare, primind anumite drepturi pentru acest lucru. Nu odata s-a intamplat de-a lungul istoriei, ca regalitatea maghiara sa se supere pe secui, iar acestia sa ridice armele impotriva lor. Problema e ca secuii din Romania nu sunt maghiari, ei doar vorbesc limba maghiara, fortati fiind de impreurari sa o invete pentru a supravietui. In Evul Mediu era bine trasata diferenta dintre secui si maghiari, mai ales dupa intrarea in Transilvania a Reformei religioase a lui Luther. Nobilii maghiari trec de la catolicism la protestantism, devenind calvini si unitarieni, in timp ce secuii raman fideli catolicismului. 
Tinutul secuiesc se intindea in perioada Evului Mediu, pe teritoriul celor trei judete de azi: Mures, Harghita si Covasna. Populatia predominant secuiasca, vorbitoare de limba maghiara s-a mentinut constant, si chiar a crescut. 


Imediat dupa asa-zisa Revolutie din 1989, cu puternic iz de lovitura de stat, populatia vorbitoare de limba maghiara, isi vrea drepturile. Au o multime de drepturi, egale cu cele ale sasilor, turcilor, rutenilor. Si asa ar trebui sa fie si sa ramana. Cum ar fi: clase de scoala in sistemul de invatamant preuniversitar, (I-XII) cu predare in limba materna; facultati acreditate, una dintre ele, cea mai importanta poate UMF ( unde au asa: admitere in limba materna; examene in limba materna; locuri speciale pentru cei de la sectia romana; au si ei lucrarile practice si stagiile in limba romana, e drept - acestea find un avantaj pentru ei daca vor sa practice medicina in Romania, ei putand trata, deopotriva atat pacienti romanicat si maghiari, fara probleme. Studentii care nu cunosc limba maghiara se lovesc de o bariera foarte mare, pentru ca se vad nevoiti sa o invete, daca vor sa supravietuiasca in Transilvania. Si tot ei, studentii maghiari, sunt cei care se plang si vor separare, in loc sa stea cuminti in banca lor si sa zica bogda proste ca avem si asta). 
Dupa revolutie, pana recent, un singur partid s-a zbatut si a dat din coate pentru drepturile minoritarilor maghiari: UDMR. Acestia, unii dintre ei, prin actiiunile lor ar putea ajunge sa fie catalogati drept tradatori (ei depun juramant cu mana pe Biblie si jura propasirea statului roman), si de fapt apara interesele altui stat in parlamentul Romaniei, Ungaria. Atata timp cat voi, parlamentari si functionari maghiari, alesi, aveti cetatenie romana, locuiti permanent in Romania, sunteti platiti de statul roman cu salarii care nu sunt de ici de colo, aveti unii dintre voi privilegii: masina de servici, locuinta de servici, telefon de servici, laptop, benzina, si alte cele, fara sa platiti pentru ele, doar pentru simplul fapt ca sunteti acolo unde sunteti, gura mica. Nu va convine regimul, prezentati-va demisiile de onoare si plecati la Budapesta, sa vedem ei cum vor prim.
Ungaria e o tara cu jumatate din teritoriul Romaniei, si cam jumate din populatie, da pe ea o roade si o doare de drepturile maghiarilor din Romania. Nu va speriati ca sunt incalcate drepturile acestora, sunt chiar bine aparate.Traim vremuri grele de criza, de la criza financiara, la o criza moral si de intelectuali, care sa poata sa ne ridice deasupra acestor vremuri tulburi.
Asadar, tuturor parlamentarilor si functionarilor maghiari vedeti-va de lungul nasului si stati in banca voastra. Nu mai puneti paie foc. Haideti ca printr-o buna colaborare intre vecini sa mergem inainte.Haideti, ajutat-i pe parlamentarii romani sa faca Romania sa mearga mai departe, sa descopere drumul spre propasirea intregului neam romanesc, din care faceti parte si voi, nu va formati o bisericuta, ca nu castigati nimic. Aveti doar de pierdut.
Repet la final un comment de-al meu cu privire la aceasta situatie de pe facebook: Ma doare sufletul sa vad ca poporul roman, este dezbinat pe etnii din interesele altor tari? Ce-ar fi ca asa cum face Ungaria cu secuii, Germania sa ceara drepturile etniei sase sau svabe (e drept ce au mai ramas din ele in Romania), sau Turcia sa ceara drepturile turcilor/tatarilor din Romania, iar rusii pe cele ale ucrainienilor si rutenilor. Nu mai traim in Evul Mediu, cand statele romanesti, Moldova, Transilvania, Tara Romaneasca, acum formand un stat national unitar (vezi art. 1 din Constitutie), erau inconjurate de 3 mari puteri: Austro-Ungaria, Imperiul Tarist, Imperiul Otoman, si isi faceau de cap. Traim in secolul XXI, al unei Europe Unite, in care deviza e "Unitate in diversitate" nu "Divide et impera."
22. Politica e o tarfa ordinara... - Jan 29, 2013 1:00:00 PM
... mai ales la noi in tara. Traim intr-o Romanie intr-o perpetua tranzitie de aproape douazeci si cinci de ani. Suntem condusi de o sleahta de "polititcieni" care n-au nici in clin nici in maneca cu politica. Niste parveniti, unele jigodii de-a dreptul, care cauta doar propria lor propasire, uitand de juramantul cu mana pe Biblie, in care pomenesc de propasirea tarii. Ne zbatem sa tragem la liman o barca, care se pare ca ia mereu apa si nu reusim sa o mentinem pe linia de plutire. Parlamentarii, desi sunt alesii nostri (vorba vine!) isi urmaresc propriile lor interese. Ce-au facut prima oara, si-au aranjat imunitatea sporita, speriati de precedentul Nastase., care din cei doi ani (foarte putin incasati face doar 8 luni). Politicienii duc o lupta oarba pentru putere, intr-o tara saracita si furata, in care doctrinele politice sunt date peste cap de-a binele. Nu mai stii ce e partid de dreapta, ce e partid de stanga, e o harababura imensa.In plus avem de-a face cu oportunistii politici, pe care azi ii vezi intr-un partid, maine ii vezi in altul, injurandu-i si blamandu-i pe cei cu care inainte cu o zi dadea mana si impartasea aceleasi idei si idealuri.
Un ales, un comunist inrait, care isi doreste sa controleze nu numai justitia dar presedintia, un turnator a Securitate, o scursura de om, Dan Voiculescu, 

isi tot amana intr-un mod smecheresc procesul cu demisiile din Parlament, si stramutarea cazului sau de la o curte la alta. plus, de asta, fara nici un fundament incearca demiterea presedintelui, prin manipulare. E deja la al treilea referendum pe care il orchestreaza, si doua i-au esuat. Dar referendum-urile acelea esuate cine le plateste? S-au platit milioane de euro grei pentru tentative esuate,c cand banii aia puteau fi folositi in alta parte, unde e nevoie. ia sa plateasca el referendum-urile, si drag votez la cate vrea el. Pun cate doua trei stampile pe hartie sa inteleaga bine vreau eu sa spun. Constitutia prevede clar, ca presedintele nu poate fi demis decat pentru tradare sau in caz ca e bolnav si nu-si mai poate exercita functia. Individul asta, avid de putere, se vede ca e comunist d-ala nostalgic, se apre ca nu poate fi atins si doborat nicicum.

Sa ma iau putin si de domnul Ponta, o marioneta a domnului de mai sus. Cand domnul Boc, anunta masurile de austeritate, el a sarit ca fript si ameninta ca il va da jos pe el, ca el are un plan economic mai bun si mai viabil. Unii chiar au pus botul. 
 A venit intalnirea cu FMI din ianuarie, acest an, si el a anuntat ca masurile guvernului Boc se mentin, plus se vor mari taxele si impozitele, si se va introduce coplata in Sanatate. Ce plan mai bun? daca tu nu faci nimic sa scoti din rahat tara, te razboiesti cu presedintele in fiecare zi si intaresti masurile de austeritate luate de guvernul anterior, masuri pe care le blamai si ai instigat intr-atat populatia ca era sa cauzeze o revolta populara, in ianuarie trecut, pe gerul ala? Si colac peste pupaza, vrei alegeri prezidentiale anticipate? De ce? sa scufunzi de tot barca si sa ineci echipajul, o pardon, populatia. Acum esti pe val, si ti-e frica de faptul ca mentinerea masurilor de austeritate luate de adversarul tau politic, domnul Boc, iti va strica imaginii, si vei ajunge tu la anul, in noiembrie, cu USL-ul tau cu tot sa faci scorul PDL-ului.
Whooa! Si ce era sa uit! Cea mai tare declaratie politicca a saptamanii trecute, razboi intern dintre Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu. Asta chiar mi-a placut, sincer. Acest conflict, poate duce la stricarea USL. Cum, poate va intrebati? Simplu. Intelegerea la fondarea USL era ca domnul Ponta ia functia de prim-ministru, iar Crin Antonescu sa ia functia de presedinte. Toate bune si frumoase pana la un punct. Acceptarea lui Becali in sanul Partidului National Liberal.Tariceanu sare ca ars si cere, nu mai departe saptamana trecuta alegeri pentru desemnarea candidatului din PNL pentru functia de presendinta. 

 

Crin a intrat intr-un con de umbra de cand Tariceanu se pare ca il pune la respect si la colt, dandu-i peste unghii cu lectii de integritate si moral. Iaca asa am putea scapa de astia, care dusmani doctrinari fiind, PSD-partid de stanga si PNL-partid de dreapta, care momentan se "pupa" sa ajunga sa se "scuipe". Tariceanu nu pare sa fie pe placul lui Ponta, plus ca el nu face parte din intelegerea Ponta-Antonescu. Quod Eram Demonstrandum.
Si toate astea, cand voi, parlamentarii, o sleahta de 588 in loc de 300, cum a votat poporul la referendum, va lafaiti la salarii de cate 1000-1500 de euro, casa de protocol (pe care platiti chiri de toata rusinea - 20-30 de lei/ vila, cand un student plateste pe putin 150-200 pe ATENTIE!, apartament cu o camera in provincie), aveti beneficii, bani de benzina la discretie, masina de servici, laptop de servici, telefon de servici (si nu orice model, ci din alea de cele mai scumpe). Ia circulati voi cu Dacia, platiti-va benzina, telefoanele, chiria la adevarata valoare ( zeci de mii de euro pe luna) si puneti mana si faceti legi, munciti. Nu mai dormiti, nu mai absentati de la sedinte! Un om de rand daca lipseste o zi de la servici e atentionat de sef, ca la urmatoare abatere zboara, si voi lipsiti cu lunile din camerele parlamentului, fara sa spuneti nimic, si mai si luati miarul de euroi, pe putin.
Asa ca hai la munca, si mai reduceti-va si voi salariile, ca tot bugetari sunteti!
23. Ponta n-ar trebui trebui sa fie prim-ministru - Dec 19, 2012 8:00:00 AM
Buna dimineata!, dragi cititori. Au trecut alegerile parlamentare de 10 zile, si au fost desemnati castigatorii: USL 58,63% vs 16.50% ARD. Domnul presedinte Traian Basescutrebuie sa aleaga prim-ministru, si face iar greseala, de a-l numi pe Ponta ca premier. USL si-a exprimat clar pozitia ca daca ei castiga alegerile, nominalizarea pentru premier va fi Ponta. Daca Ponta nu va fi premier, atunci USL va incepe inca o campanie de suspendare a lui Basescu. Insa exista cateva mici probleme.Domnul Ponta a scapat cu un uz de fals intalectual si un plagiat, care e furt intelectual (adica furi munca intelectuala a unui sau a mai multor oameni) fara sa primeasca nici o avertizare.

Hai sa facem o analogie: sunt student, sa zicem, copiez la un examen sau plagiez lucrarea de licenta, ma trezesc cu un dosar penal de toata frumusetea, plus putina racoare (puscarie), intre 2 luni si 5 ani plus o amenda intre 200.000 si 3.000.000 RON ca data viitoare sa ma gandesc mai bine daca vreau sa fur munca sau ceea ce a gandit alt om. Mister Ponta, scapa basma curata, cu titlul de doctor in buzunarel, plus mai raspunde obraznic cand i se aduce aminte de acel caz, cand trebuia sa faca pasul in spate si sa lase un alt "CINSTIT" de-al lui.. Colac peste pupaza, Constitutia Romaniei spune clar la art. 109, litera a, spune clar ca un ministru dat in judecata isi pierde functia. Domnul Basescu putea scapa de povara, ocara si problemele create de domnul Ponta, cerandu-i demisia, si cerand organelor abilitate sa se autosesizeze in cazul plagiatului si a falsului din CV.
Daca totul ar fi fost cum trebuia sa fie intr-un stat de drept, pe care multi il proclama, dar care nu exista, domnul Ponta trebuia sa-si dea demisia cand a existat suspiciunea de plagiat. Plus trebuia trimis in judecata pentru furt intelectual, si depus la Jilava, cu mandat de cel putin 5 ani, iar beneficiile banesti ce le-a primit de pe urma titlului de doctor, inapoiate cu dobanda de 40%. Si iata asa, domnul Ponta, nu se mai alegea cu un mandat de parlamentar, nici de premier, ci poate sef de celula, sau in cel mai bun caz sef de matura, 26 de ore din 24. Asta ar fi trebuit sa pateasca domnul Ponta, nu sa vina sa ne ranjeasca noua si sa fie obraznic, cand a fost intrebat de plagiat.
24. PNL macinat de lupta interna pentru putere - Nov 20, 2012 2:00:00 PM
Partidul National Liberal, membru al aliantei USL, condus de "distinsul"  domn Antonescu, se afla in mijlocul unei lupte interne pentru puter, si risca sa se scindeze. Exista o noua aripa, aripa Tariceanu, care de la propunerea intrarii  lui Becali in PNL, a strambat din nas si a facut nasuri, neconvenindu-i primirea acestuia din urma in randurile liberalilor.

Asa-i ca v-a fost dor de dumnealui? De domnul Tariceanu. Hai spuneti-o pe aia cinstita, nu va ascundeti dupa deget. Premierul care ne anunta ca, citez: "Economia duduie!" vrea sa dea o lovitura de partid in randurile PNL, sa lanseze unda de soc si sa-l mazileasca pe fostul presedinte interimar al Romaniei, pe actualul presedinte al PNL, Crin cel Adormit, care face greseli dupa greseli, din dorinta de a mai curata imaginea partidului.
Crin Antonescu  Calin Popescu Tariceanu

Printre altele s-a stipulat ca domnul Tariceanu ar dori sa-l rastoarne din functie pe domnul Antonescu, iar recent s-a pus problema in felul urmator: "Daca Tariceanu va fi numit premier, dupa alegerile de la 9 decembrie (domnului Basescu ii sta in gat deja Ponta

Victor Ponta cu greselile ce le face: plagiat, falsul in CV, lupta proasta si fara sens pentru reprezentarea Romaniei in forurile europene), el va fi exclus din partid, iar Basescu va fi schimbat din functia de presedinte. Dar ce presedinte cu scaun la cap si-ar dori pentru imaginea tarii un premier cu antecedentele lui Victor cel Mincinos (cel cu doua discursuri: unul pro-european la Bruxelles si unul anti-european la Bucuresti) sau Victor cel Plagiator. Trebuie sa fii sarit de pe fix cu vreo 3600 de grade, sa repeti aceeasi greseala. Asadar, presedintele, vrand-nevrand ar trebui sa-si caute o alta persoana pentru postul de premier daca va castiga USL alegerile de la 9 decembrie.

Parerea mea e ca daca ii iese miscarea de mazilire lui Tariceanu s-ar putea sa asistam si la ruperea atat de neobisnuitei uniuni sau aliante USL. Sa facem un joc de imaginatie: Dar oare PNL sub conducerea lui Tariceanu, s-ar orienta sa dea mana cu partidul de dreapta, PDL sau cu alianta acestuia, ARD? Ar fi interesant, ca dupa 4 ani in care PNL si PDL s-au certat si s-au scuipat, sa se impace si sa se tuce pe obraji, ca fratii de orientare politica ce sunt, sau ar trebui sa fie, teoretic.

Dupa cum stiti, si va dati seama, doar in Romania se poate intampla ca un partid de stanga, PSD sa faca o alianta cu un partid de dreapta, PNL. Dar ce vorbesc eu aici de doctrine politice, cand politica in Romania in ultimii 20 de ani a fost doar un cover pentru oameni parveniti, spagari, mincinosi, hoti si asa mai departe. Politicieni romani nici nu cunosc doctrinele politice, s-au dus acolo cu un singur scop: imbogatire.

Mi-ar placea sa-i pot vedea pe toti parlamentarii la DNA la sfarsitul mandatului sa explice averile ce le-au facut si ce au facut in astia 4 ani, cat au avut mandat: cate legi au propus, amendamente, cate voturi au avut, cate prezente in Parlament au avut in 4 ani. Ar fi interesant de aflat sa vedem unde s-au dus banii publici.


surse foto:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Crin_Antonescu - Crin Antonescu
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Wiki_ponta.jpg - Victor Ponta
25. Putin despre Gigi Be(rbe)cali - Nov 12, 2012 11:30:00 AM
Buna dimineata!, tuturor
Azi de dimineata m-am trezit cu un gust amar in gatlej si tarziu mi-am dat seama de la ce este. Aseara m-am pus tarziu sa ma culc, dupa o runda de politichie, pe site-uri. Intr-unul din articole am citit despre Marele Razboinic al Luminii, Gigi Becali, pe care eu il numesc Gigi Berbecali. 

Stim cu totii despre acest Gigi Becali ca se trage dintr-o familie de aromani, care se indeletnicea inainte cu oieritul. Aceasta meserie pe vremea regimului comunist era extrem de banoasa, si acum poate este. Sa ne gandim doar la faptul ca in fiecare an se sarbatoreste Pastele si e nevoie de un miel, apoi banii mai vin si din vanzarea branzeturilor de oaie (cas, urda), sau a laptelui de oaie si a zerului,ultimul dintre aceste produse  folosindu-se cu precadere in alimentatia si cresterea porcilor. 
Deci, avem una bucata individ, identificata sub numele de Gigi Becali. Odata cu caderea regimului comunist, face ce face si se invarte bine, intr-o afacere cu terenuri de la Armata, pe care le ia ieftin si le vinde la suprapret. Imbogatirea lui este una fulminanata, si dintr-o data, dintr-un cioban de Bucuresti, fara maniere, necioplit, cu limbaj si vocabular de stana, imbogatit pana peste poate, se trezeste ca nu are ce sa faca cu banii. si atunci, se apuca sa arunce dintr-o parte in alta, arata, chipurile: ca este milostiv cu saracii, dar aceasta e mai mult fatarnicie (se faleste ca da 100 de euro cate unei familii pe strada; face un gest care ii interzice accesul la Muntele Athos - oferind bani calugarilor adunati acolo, printr-un legamant de saracie, la meditatie si rugaciune); cumpara echipa de fotbal Steaua Bucuresti, devenind din finantator, patron si omul care taie si spanzura. El de fapt nu se pricepe la fotbal, nici cat negru sub unghie, dar are un vis: Steaua Bucuresti sa fie campioana si sa joace bine. In ultimii ani, echipa a dus-o din ce in ce mai rau, abia daca prindea un loc intre 4-6, atunci era sarbatoare. Schimba fara viziune antrenorii, cate 10 pe an, nelasandu-i pe nici unul dinmtre acestia sa isi implementeze o strategie. La prima infringere, e schimbat. Face orice pentru ca echipa lui sa ia un campionat, care sa stie si e banuit ca plin de blaturi. Da mita o valiza cu 1,7 milioane de dolari. La faza asta, echipa Steaua Bucuresti ar fi trebuit sa fi fost retrograta in al patrulea esantion fotbalistic, banii confiscati, iar patronul condamnat la inchisoare. Asa ceva nu s-a intamplat pentru era vorba de Steaua si era vorba de Gibi Be(rbe)califace facultate la drept, in speranta ca astfel va fi si el un intelectual. Gresit! Pentru a deveni intelectual, trebuie sa areti ca te cizelezi, devii un om rafinat, renunti al anumite gesticulatii, sa ai un vocabular pe masura, elevat, fin, cu un bagaj imens de cunostiinte care sa te recomande, sa fii un om de cuvant. Atata timp cat manifestarile domnului Becali sunt acelea ale unui cioban, scoborat cu oile (pardon milioanele de euro) in transhumanta prin Bucuresti, etalandu-si si laudandu-se cu luxul lui, niciodata nu va putea preta a fi un intelectual. Totusi, se presupune ca un absolvent de drpt, ar trebui sa detina arta tinerii unui discurs, a oratoriei, la degetul mic, dar la domnul Becali, nu va fi niciodata cazul. Ciobanul tot cioban ramane. isi formeaza un partid, pe care el il intituleaza Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat. Poate ca la facultatea de drept a facut putine doctrine politice, dar el a fost, este si va ramane paralel cu acest domeniu, politic. Nu s-a prins nimic de el din doctrinele socialismului, socialism-democratiei, crestin-democratiei, liberalismului. Mai nou a incercat intrarea in USL. A incercat in PSD, dar nu a fost primit, asa ca si-a zis, "hai sa incerc la PNL. E un partid istoric, de renume. Aici e de mine". Si, parvenitul nostru s-a si facut PNL-ist, acum inainte de alegeri, din dorinta de ajunge in parlamentul Romaniei. Stimabilul domn Becali, mai are si calitatea de europarlamentar, de unde s-a sustras mereu de lucrarile Parlamentului European, fiind cel mai mare chiulangiu, alaturi de colegul sau, Vadim Tudor. 

Recent, istoricul Neagu Djuvara, ajuns la o varsta venerabila, il numeste "Becali asta e un primitiv, e un cretin profund. Cum poti sa faci politica cu un om ca asta?". Asa si este. Cum poti sa faci o lege, sa dezbati un proiect de lege, cu un om care nu poate lega doua cuvinte, fara sa se laude pe sine insusi si sa injure, sa jigneasca pe ceilalti. Parca vad, ca la fel ca si in Parlamentul European, si in Parlamentul Romaniei, Gigi va lipsi de la dezbateri, votari. Face toata aceasta mascarada, cu interesul lui pentru Romania, cu un singur scop: sa ajunga sub umbrela imunitatii parlamentare si sa scape de procesele pe care le are deschise. Insa, dupa parerea mea, nici nu ar trebui lasat sa candideze la PNL, deoarece:nu are o vechime in partid, de cel putin 1 an; n-ar trebui sa fie lasat sa fie eligibil, un individ, ca a sechestrat persoane, a dat mita, si are procese deschise in instanta. Dar suntem in Romania, si nimeni nu va reusi sa ii opreasca pe cei cu bani si aroganti, de teapa lui Becali, care se stiu cu musca pe caciula sa se ascunda dupa imunitatea parlamentara, patru ani, sa doarma, sa primeasca bani cu sacul pe degeaba, iar ei sa ne raa in nas, de fiecare data, la fiecare 4 ani, cand isi depun candidaturile.  Unii, nu pot nici sa-si justifice un sfert din avere, dar se dau rotunzi.